“Kaybeden ülke ve millet oldu”
“Kaybeden ülke ve millet oldu”
Yayınlanma :
21.03.2015 13:29
Güncelleme :
21.03.2015 13:29


Dolar’ın yükseliş seyrine dikkat çeken Genel Başkan Yardımcısı Kılıç, “Saray ile Merkez Bankası arasında yaşanan gerginliğe baktığımızda hedefe Merkez Bankası oturtuldu. Devletin tepesinden Merkez Bankası Başkanı’na bağırıldıkça bağrıldı. Gergin siyasi atmosfere bu gerilim de eklenince dolar aldı başını gitti, rekor kırdı. Peki, bu gerilimle dolar rekor kırdı da ne oldu? Uzmanların değerlendirmelerine göre bu yükselişten hazinenin borç yükü 30 ila 50 milyar doların üzerinde arttı. Üretim maliyetleri yükseldi. Maaşlar eridi. Cebimizdeki para eridi. Hayat pahalılığı arttı. Dış borç durduğu yerde çoğaldı. Sonuçta kaybeden ülkemiz oldu, milletimiz oldu.” diye konuştu.
Üretimin yok olma noktasına geldiğini, Türkiye’nin bir ithalat ekonomisine dönüştürüldüğünü savunan Kılıç, ülkenin bir zamanlar en güçlü olduğu tarım, hayvancılık ve tekstil sektörlerinde bile artık ithalatçı durumuna düştüğünü belirtti. Sıcak para ve borçlanmaya dayalı anlayıştan vazgeçilmediğini vurgulayan Saadet Partili Kılıç, sözlerine şöyle devam etti: “Büyümenin sağlıklı ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturulması, faiz ve tüketime dayalı ekonomi anlayışı yerine üretim ve istihdama dayalı yeni bir ekonomi anlayışı uygulamaya konması, Türkiye’nin öncelikli konuları olmalıdır. Bunun için de Saadet Partisi’nin, rant yerine üretim-yatırım-istihdam merkezli ekonomik modelinin uygulanması lazımdır. Her çeşit israf ve yolsuzlukların kaldırılarak ulusal kaynakların harekete geçirilmesi lazımdır.”
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: