İZELTAŞ, 50 Yaşında
İZELTAŞ, 50 Yaşında
Yayınlanma :
29.04.2018 18:16
Güncelleme :
29.04.2018 18:17


TOPLU İĞNE BİLE ÜRETİLMİYORDU
1968 yılında kurulan İzeltaş’ın, Türkiye’deki şirketlerin ortalamasına bakıldığında önemli bir başarıya sahip olduğunu belirten Yorgancılar, “Kurulduğumuz yıllarda ülkemizde toplu iğne bile yapılmıyordu. El aletlerinin dünyada ilk yapıldığı tesisler Almanya’da kuruldu. O dönemde bu aletlere fırınlarda döverek şekil veriyorlardı; ardından otomasyon sistemine geçildi. O dönemde bizim böyle bir yatırım yapma isteğimize verilen cevap, ‘Siz tarım ülkesisiniz. Siz bunları üretin bize verin biz de size el aletleri verelim’ diyorlardı. Ama bugün geldiğimiz noktada İZELTAŞ’ın en büyük pazarının bize bu yanıtı veren Almanya olduğunu görüyoruz. Her türlü işlemi kendi tesislerimizde yapıyor, sadece çeliği dışardan alıyoruz. Diğer tüm mühendislik işlemlerinden paketleme işlemlerine kadar dışarı bağımlılığı olmadan kendi içinde çözen bir şirket haline geldik. Bunu yapan Türk mühendisleri ve Türk işçileridir” diye konuştu. Göreve geldiğinde İZELTAŞ’ta 450 kişinin çalıştığını belirten Yorgancılar, “Şimdi 900 kişi çalışıyor. Ortalama her ailede 4 kişi olduğunu varsayarsak, sadece 3600 kişi bizim fabrikamızdan ekmek yiyor. Bu çok önemli bir sayı” dedi.
4 BİN ÇEŞİT ÜRÜN, 40 ÜLKEYE İHRACAT
İZELTAŞ’ta üretime başladıkları zaman 300 çeşit ürünle pazara girdiklerinin altını çizen Yorgancılar, “Bugün 4 bin çeşit ürün yapar hale geldik. Bu ürünler; otomotiv, inşaat, tarım, servis araç bakımı. 40 ülkeye ihracat yapıyoruz ve bu İzeltaş’ın kalitesinin hangi seviyeye geldiğini gösteriyor. Bu kalite ve hizmetin sonucudur. 900 çalışanımızla 3 fabrikada hizmet veriyoruz. Türkiye’nin 7 bölgesinde 156 bayimiz var ve perakendede 30 bin yere ulaşıyoruz” şeklinde konuştu. İZELTAŞ’ın Türkiye’de 103. Ar-Ge Merkezi olduğunu da hatırlatan Yorgancılar, üniversite – sanayi işbirliği ve ürün geliştirme konusunda çalışmaların hızla devam ettiğini de sözlerine ekledi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: