İşte 222 milyon insanın tercihi!
İşte 222 milyon insanın tercihi!
Yayınlanma :
11.09.2018 13:37
Güncelleme :
11.09.2018 13:37


Emek yoğun sektörlerin başında gelen ayakkabı ve saraciye sektöründe Alman üretim modeliyle verimliliği yüzde 25 arttırmak istediklerini belirten Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Zandar, bu anlamda dünyanın en deneyimli isimlerinden Avusturyalı Albin WEDENIG’in danışmanlığında 1.5 yıllık bir çalışma dönemi geçireceklerini anlattı.
Dünya genelinde 222 milyon insana Türk ayakkabısı sattık
Türkiye’de 2017 yılında 400 milyon çift ayakkabı üretildiği bilgisini paylaşan Zandar, “Türk ayakkabı sektörü olarak 2017 yılında 222 milyon çift ayakkabı ihraç ederek dünyada beşinci olduk. Türk ayakkabı sektörü 600 milyon çift ayakkabı üretecek kapasiteye sahip. Hem üretimimizi, hem de ihracatımızı URGE Projesi ile arttırmayı hedefliyoruz. Danışmanımız Albin WEDENIG her ay 15 gün Türkiye’de yaşayacak, URGE Projesi’ne katılacak firmaları ziyaret edecek onların ihtiyaçlarını tespit edecek ona göre de çözümler sunacak” diye konuştu.
Türkiye’nin 2018 yılının 8 aylık döneminde deri ve deri ürünleri ihracatının geçen yıla oranla yüzde 11 artışla 1 milyar 145 milyon dolar seviyesine ulaştığının altını çizen Zandar, alt sektörlere bakıldığında ise; en önemli ihraç ürününün 640 milyon dolar ile ayakkabı olduğunu sözlerine ekledi.
Ayakkabı ve Saraciye sektörlerinde yüzde 25 verim artışı hedefleyen URGE Projesine danışmanlık yapacak olan Albin WEDENIG ise yaptığı sunumda URGE Projesine katılan firmaları uluslararası ayakkabı üretim modelleri hakkında bilgilendireceklerini, ayakkabı üretim süreçlerini iyileştireceklerini kaydetti.
30 yıldır ayakkabı sektöründe çalıştığını anlatan Wedenig, “Ayakkabı sektöründe üretimden, ihracata kadar tüm süreçleri yönettim. 30 milyon çift ayakkabı üretimini yönettim. Tutku ile bu işi yapıyorum. Ofisinizi temiz ve ferah bir şekilde sunmak, yalın üretim, kalite yönetimi, maliyet analizi, kurumsal kültür, ekip çalışması, yöneticilerin eğitimi çok önemli” dedi.
Girişimcilik Türk insanının ruhunda var
Türk insanının girişimci ruha sahip olduğunu bununda Türkiye için bir avantaj olduğunu dile getiren Wedenig şöyle devam etti; “Ben Avusturya’dan geliyorum, Avusturya’da yeni şirketlerin kurucularının büyük bölümü Türklerden oluşuyor. Türkler son derece girişimci bir ruha sahip. 10 yıl sonra çok daha iyi konuma gelebilirsiniz. Türk ayakkabı sektörünün rakipleri Romanya, Arnavutluk ve Ukrayna’dan daha iyi konuma gelmeniz için çalışacağız.”
Ayakkabı sektöründe kar oranlarının centlerle olduğuna dikkati çeken Wedenig, “Gerçek bir maliyet hesabı için kendimize dürüst olmamız gerekiyor. Müşteri ilişkileri çok önemli, müşteri hayatımızda uzun vadeli bir oyuncu. Uzun vadeli müşteri en fazla kar getirir. Maliyet ve ürün hesaplaması çok önemli” diyerek sözlerini noktaladı.
URGE Projesine danışmanlık yapacak olan Albin Wedenig, Hindistan ve dünyanın değişik ülkelerinde yürüttüğü projelerin öncesi ve sonrasını gösteren bir de sunum yaptı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: