Hastaların Tercihi Romatoloji Polikliniği
Hastaların Tercihi Romatoloji Polikliniği
Yayınlanma :
04.12.2015 12:23
Güncelleme :
04.12.2015 12:23


Romatoloji Polikliniği Karşıyaka’da 2013 Kasım ayından bu yana hizmet veriyor. Polikliniğe her gün 18 kişi MHRS (Merkezi Hekim Randevu Sistemi) randevusu ve 15 kişide direkt poliklinik randevusu şeklinde müracaat ederken bu sayı uzak illerden gelenler, yaşlı ve durumu öncelik arz eden hastalarla birlikte 40 ile 50 hastayı buluyor.
Yoğun hasta talebiyle her gün sağlık hizmeti veren ve işini şevkle yapan Romatoloji Uzmanı Dr. Vedat Gerdan “Karşıyaka bölgesi dışında Balçova, Narlıdere, Tepecik’ten; Bergama, Ödemiş, Tire, Aliağa, Menemen, Çeşme Foça, Kiraz, Torbalı gibi ilçelerden, Balıkesir Çanakkale, Uşak, Muğla, Manisa, Edremit, Akçay, Susurluk, Ayvalık, Burhaniye, Bursa, İstanbul gibi değişik bölgelerden bizi tercih edip düzenli takibe gelen hastalarımız var. MHRS’ ye göre aldığımız günlük hasta sayısı 18 olup sistemde her hastaya 10 dakika süre ayırıyoruz. Bu hastaları öğleye kadar muayene edilip gerekiyorsa tetkiklerini istiyoruz. Öğleden sonra MHRS ve diğer hastaların tetkik sonuçlarını inceleyip tedavisini düzenleyerek hastalıkları hakkında bilgilendiriyoruz. Tercih ediliyor olmak mutluluk verici. Hastalarımızın talebini karşılamak için ekip olarak elimizden geleni yapıyoruz” dedi.
Edremit’ten gelen hasta Ayşe Akkanat “Oldukça yoğun olduğu halde neden burayı tercih ediyorsunuz?” sorusuna “Edremit’ten buraya geliyorum. Romatoloji Polikliniği’nden ve aldığım tedaviden memnunum. Doktorumuzun bize davranışı ve ilgisi çok iyi. Benim İzmir’de yaşayan akrabalarım olduğu için bir gün önceden gelip randevu alabiliyorum. Edremit’ten başka gelmek isteyen hastalar da var..Allah Vedat Bey’den ve ekibinden razı olsun şikayetlerim düzeldi.” dedi.
Karşıyaka Devlet Hastanesi Yöneticisi Uzm. Dr. Ahmet Murat Işıl “Romotoloji Polikliniğimize vatandaşlarımız tarafından talep büyük. Kliniğimizin bu başarısından dolayı oldukça memnunuz. Yakın zamanda Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde daha modern ve konforlu şartlarda ihtiyacı olan vatandaşlarımıza sağlık hizmeti vereceğiz.’’ dedi.
Hekim-Hasta İşbirliği İle Tedavi
Romatolojik rahatsızlıklarda hastayı hekime getiren en önemli yakınmalardan biri ağrıdır. Ancak ağrının geri planda olduğu, hatta hiç ağrıya yol açmayan romatolojik hastalıkların da olduğudur. Çok çeşitli yakınmalara ve organ tutulumlarına neden olan romatizmal hastalıkların tedavisi, günümüz koşullarında artık mümkündür. Tedavide sürekli bir hekim-hasta işbirliği gerektirir. Zaman zaman hastalık alevlenebilir. Tedavi uzun sürelidir hatta ömür boyu sürebilir. Tedavide amaç; yakınmaların ortadan kaldırılması, olası ortaya çıkabilecek organ tutulumlarının önlenebilmesi ve hastanın yaşam konforunun en üst düzeyde sürdürmesini sağlamaktır.
Romatizmal hastalıklar nelerdir:
· Romatoid artrit
· Spondilartropatiler ve ankilozan spondilit
· Behçet hastalığı
· Bağ dokusu hastalıkları: sistemik lupus eritematozus, skleroderma, mikst bağ dokusu hastalığı, Sjögren sendromu ve dermatomiyozit, polimiyozit
· Antifosfolipid Antikor sendromu
· Damar İltihapları: poliarteritis nodoza, Takayasu arteriti, dev hücreli arterit ve diğer sistemik vaskülitler
· Ailevi Akdeniz Ateşi
· Akut eklem romatizması
· Reaktif artritler
· Kristal artritleri
· İnfeksiyöz artritler
· Amiloidoz
· Metabolik ve dejeneratif hastalıklar: osteoartrit, osteoporoz, osteomalazi ve Paget hastalığı
· Diğer sistemik hastalıkların romatizmal bulguları
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: