Bornova’da ‘ortak akıl’ ilkesiyle ortaya çıkan fikirler kitap oldu
Bornova’da ‘ortak akıl’ ilkesiyle ortaya çıkan fikirler kitap oldu
Yayınlanma :
17.12.2015 10:04
Güncelleme :
17.12.2015 10:04


Bornova Belediyesi’nin üniversitelerle ortaklaşa hazırladığı kamusal alanlara yönelik tasarım projeleri, BİF (Bornova İçin Fikirler) adı altında basılı yayın haline getirildi. Böylece tasarım alanında faaliyet gösteren kurumlar için önemli bir başvuru kaynağı ortaya çıkmış oldu
Bornova Belediyesi’nin üniversitelerle birlikte ortak akıl ilkesiyle gerçekleştirdiği kamusal alanlara yönelik tasarım çalışmaları ilgili kişi ve kuruluşların yararlanabilmesi için basılı yayın haline getirildi. BİF (Bornova İçin Fikirler) adı verilen yayınların ilk baskısı yapılırken, dileyen herkesin ulaşabilmesi için bif.bornova.bel.tr adresinden ulaşılabilecek şekilde web ortamına taşındı. Üniversitelerin mimarlık, şehir bölge planlama, endüstriyel tasarım, peyzaj mimarlığı, belediyelerin proje ve tasarım birimleri, ilgili meslek odaları ve akademisyenler için kaynak niteliği taşıyan kitaplar kütüphanelerde de yerini almaya başladı.
10 kitaptan oluşan BİF yayınları arasında, 2014-2015 güz dönemi içinde Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi, Gediz Üniversitesi, Katip Çelebi Üniversitesi ile İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nün çeşitli bölümlerinden 474 öğrencinin, 10 alanda çalıştığı projeler yer aldı.
Kitaplar şu başlıklar altında yayınlandı: ‘Bornova Belediyesi Hizmet Binası Tasarımı’, ‘Çamdibi Atatürk Parkı Kentsel Tasarım Projesi’, ‘Bornova Büyükpark Kentsel Tasarım Projesi’, ‘Altından Atatürk Kültür Merkezi İç Mekan Tasarımı Projesi’, ‘Bornova Gençlik Merkezi İç Mekan Tasarım Projesi’, ‘Yaka Köyü Tematik Proje Çalışmaları’, ‘Doğanlar Kreş Binası Mimari Projesi’, ‘Bornova Kent Merkezi Kentsel Tasarım Stratejileri’, ‘Bir Kentsel Koruma Planlaması Deneyimi; İzmir Bornova Tarihsel Kent Merkezi’, Bornova Küçükpark Kent Mobilyası Tasarımı.’
Üniversitelerle projeler üretiliyor
BİF adıyla yayınlanan projelerin daha önce sergilerle paylaşıldığını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Bu çalışmaları kalıcı hale getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bir kenti tasarlamak, o kent için bir yaşam hayal etmek ve bu hayali gerçekleştirmeye çalışmak, yerel yönetimlerin en önemli görevleri arasındadır. Bornova Belediyesi olarak, bu görevi yerine getirirken en önem verdiğimiz unsurlardan bir tanesi ortak akıl ilkesi. Bornova’da, Bornova için üretilen tüm fikirleri kentimizde yer alan tüm yerel inisiyatiflerin ve paydaşların katılımı ile ele alıyor ve geliştiriyoruz. Özellikle üniversitelerle birlikte geliştirdiğimiz ve geliştirmeye devam ettiğimiz projelerle bu hedefimize bir adım daha yaklaştığımızı düşünüyoruz” dedi.
Bu doğrultuda, göreve geldiği günden itibaren Kentsel Tasarım Müdürlüğü koordinasyonunda pek çok üniversite ile ortak proje üretildiğini ve yeni çalışmaların da devam ettiğini söyleyen Başkan Atila, “Üretilen bu projeler, Bornova’nın geleceğinin tasarlanması için ortaya konan fikirler ve hayallerdir. Bu fikir ve hayallerin tamamını hayata geçirmek belki olanaksızdır ancak, Bornova’nın geleceğinin tasarlanması noktasında ortaya konan her bir düşünce, her bir fikir, ulaşmak istediğimiz hedef için feyz alacağımız önemli basamak taşlarını oluşturmaktadır” diye konuştu.
Öte yandan 18 Aralık 2015 saat 14.00’te Bornova İçin Fikirler (BİF) başlıklı 2. Tasarım Sergisi Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi’nde açılacak.
Fotoğrafaltı:
Bornova Belediyesi’nin üniversitelerle ortaklaşa hazırladığı kamusal alanlara yönelik tasarım projeleri, BİF (Bornova İçin Fikirler) adı altında basılı yayın haline getirildi.
Bornova Belediyesi Basın Bürosu İletişim Numarası:
Telefon: 0 (232) 999 29 29
NOT: Basın bültenlerimizle ilgili video görüntüsü yukarıdaki ‘ftp’ adreslerimizden indirilebilir. Haberimiz gazete formatının yanısıra televizyon haberi şeklinde de yazılarak servis edilmiştir.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: