Bilim insanları İzmir’de sigarayı tartışıyor
Bilim insanları İzmir’de sigarayı tartışıyor
Yayınlanma :
05.10.2018 13:37
Güncelleme :
05.10.2018 13:37


Derneğin 14 yıldır aralıksız düzenlediği kongrede bu yıl sigara bırakma, tütün kullanımına bağlı hastalıklar, çevresel sigara içimi, elektronik sigara, türün ürünü reklamları, gençlik ve tütün ürünleri ve tütün ürünleriyle mücadelede uluslararası çabalar oturumları yer alıyor. Türkiye ve dünya geneli açısından, tütün ürünlerine bağlı hastalıkların önlenmesi konusunda yeni yöntem ve hareket planlarının oluşturulması hedeflenen kongreye Türkiye’nin yanı sıra Amerika, Kanada, Japonya, İsrail, Sırbistan, Tunus, Katar, Brezilya, Hong Kong, Nijerya, Tayvan, Yunanistan gibi çeşitli ülkelerden yaklaşık 160 bilim insanı katıldı.
Tütün ürünlerinin kullanımını en aza indirmek, sigaranın neden olduğu hastalıkları önlemek için yoğun çaba harcayan, herhangi maddi kazanç amacı gütmeyen uluslararası bilimsel bir dernek olan ISPTID, daha önce Brüksel ve Atina gibi şehirlerde gerçekleştirdiği kongreyi bu yıl ilk kez Türkiye’de düzenliyor.
Kongrenin açılış konuşması, etkinliğin Organizasyon Komite Başkanlığını yürüten Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurcan Buduneli tarafından yapıldı. Ardından konuşan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ise küreselleşmenin kentleri aynılaştırmasına karşı çıkan Cittaslow felsefesini ve Seferihisar’ın Cittaslow belgesi almasını anlatan bir konuşma yaptı.
ISPTID Başkanı Prof. Dr. Constantine Vardavas Avrupa genelinde tütün ürünlerinin kullanımı ve tütün ile mücadele için atılan adımları anlattıktan sonra diğer oturumlara geçildi. Çeşitli üniversitelerden ve ülkelerden gelen katılımcılar sunumlarını gerçekleştirdi. Konuşmacılar, sunumlarının ardından dinleyicilerin sorularını cevaplandırdı.
Kongrede çok sayıda sözlü ve poster bildirimin yanı sıra Türk ve yabancı davetli konuşmacılar yer alıyor. Kongre, sağlık alanında çalışan, farklı bilim dallarından bilim insanlarını bir araya getirerek tütün ile mücadelede, yeni ve etkili yöntemlerin geliştirilmesi için uluslararası işbirliği anlaşmalarının yapılmasını amaçlıyor.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: