Acımız, Öfkemiz ve İsyanımız Geçmedi ve Geçmeyecek!

Acımız, Öfkemiz ve İsyanımız Geçmedi ve Geçmeyecek!

Acımız, Öfkemiz ve İsyanımız Geçmedi ve Geçmeyecek!
09 Ekim 2019 - 13:46

Ankara Gar katliamının gerçekleştiği 10 Ekim 2015’in tarihe kara bir leke olarak yazıldığını belirten CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, DİSK Genel Başkanı olduğu dönemde yaşanan acı olayın ardından gerçek sorumluların hala hesap vermediğini belirtti. 
 
Emek-Barış- Demokrasi mitingi için Ankara Gar’ında buluşan yurttaşlara yönelik düzenlenen ve 103 yurttaşın katledildiği terör saldırısının üzerinden geçen 4 yılın ardından acıların isyana dönüşerek büyüdüğünü ifade eden CHP’li Beko, yayınladığı yazılı açıklama ile hayatını kaybedenleri anarak 10 Ekim katliamını kınadı.
 
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko’nun yayınladığı mesaj şöyle:
 
10 Ekim katliamının üzerinden tam 4 yıl geçti, gerçek sorumlular ise henüz bulunmadı!
 
Ankara Gar katliamının ardından 4 yıl geçmesine rağmen yaşananlar unutulmadı. Birçok sorunun yanıtsız bırakıldığı dava sonuçlansa da gerçek sorumluların hesap vermeyişi vicdanları kanatmaya devam ediyor.
 
Öfkemiz cenazelerimizle beraber gömülmüyor; acımız yaralılarımızın iyileşmesiyle azalmıyor; isyanımız zamanla sönüp gitmiyor! Çünkü emeğin, barışın ve demokrasinin düşmanları henüz hesap vermedi.
 
10 Ekim Emek-Barış-Demokrasi mitingimizi kana bulayan canlı bombaların ismini, yerini, yurdunu bilip patlayana kadar yakalamadıklarını itiraf edenler henüz hesap vermedi.
 
Katillerin, polisin kontrol noktalarını da geçerek Ankara’nın göbeğine kadar gelişlerine seyirci kalanlar henüz hesap vermedi.
 
Toplumu ırkçı-mezhepçi bir eksende kamplaştırarak iktidarını korumaya çalışanlar, Kürt sorununda savaş politikalarıyla tabutlardan miting kürsüsü, seçim sandığı kuranlar henüz hesap vermedi.
 
İktidar olmak için ölen insanların analarını seçim mitinglerinde yuhalatıp, ölenleri ıslıklayan fanatikler yaratan karanlığın bezirganları henüz hesap vermedi
 
Ortadoğu’da ırkçı-mezhepçi çatışmanın fitilini ateşleyip, TIR’larla bu ateşe benzin taşıyanlar henüz hesap vermedi.
 
Katliamın ardından tüm işaretler, hükümetin “öfkeli çocuklar” gözüyle baktığı bir örgütü gösterirken ve ortada başka hiçbir delil yokken “kokteyl terör” diyerek soruşturmayı saptıranlar henüz hesap vermedi.
 
100’ün üzerinde arkadaşımızın kanı yerde iken anket yaptırıp, “Ankara saldırısı sonrası oyumuz yükseliyor” diyenler henüz hesap vermedi.
 
Dava kararı, cumhuriyet tarihinin en büyük katliamının aydınlatılmak istenmediğini, birkaç maşaya verilen cezalarla üzerinin kapatılmak istendiğini gösteriyor. Demokrasi güçlerimizin, avukatlarımızın ve özellikle de katliamda yaşamını yitiren ailelerimizin, yaralılarımızın yürüttüğü mücadele ile bu aşamaya getirilen dava burada bitmedi, bitmeyecek. Gerçek katiller ortaya çıkarılıncaya, sorumluluğu ve ihmali bulunan kamu görevlileri yargılanıp cezalandırılıncaya ve katliam tüm boyutlarıyla aydınlatılmadan bu dava vicdanları kanatmaya devam edecektir.”
 
Yaşam hakları elinden alınan yurttaşlarımızı bir kez daha sevgi ve saygıyla anıyorum.
 
Göz renklerimiz ayrı olsa da, gözyaşlarımızın rengi aynıdır. Biz inadına birlikte yaşamak, birlikte yaşatmak için mücadelemizi sürdüreceğiz.
 
BİZ BİRLİKTE YAŞAMAYA
 
BİRLİKTE YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ!
 
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum