Zeybekci, basın mensuplarıyla buluştu

AK Parti İzmir Büyükşehir Adayı Nihat Zeybekci, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle İzmir'de basın mensupları ile bir araya gelerek, medyanın önemine vurgu yaptı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Zeybekci, seçim boyunca anlaşılır bir kampanya yürüteceklerini belirterek, İttifak kurdukları MHP ile İzmir’de muhteşem bir uyum olduğunu vurguladı.

Zeybekci, basın mensuplarıyla buluştu

AK Parti İzmir Büyükşehir Adayı Nihat Zeybekci, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle İzmir'de basın mensupları ile bir araya gelerek, medyanın önemine vurgu yaptı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Zeybekci, seçim boyunca anlaşılır bir kampanya yürüteceklerini belirterek, İttifak kurdukları MHP ile İzmir’de muhteşem bir uyum olduğunu vurguladı.

Zeybekci, basın mensuplarıyla buluştu
11 Ocak 2019 - 13:16

“İzmir’in bütün sorunlarını belirli takvim içinde ele alacağız” diyen Zeybekci, “Partimizin de geçmiş bir hafızası var. Uzman arkadaşlarımızdan, üniversite camiasında yararlanıyoruz. Çok güzel, sade, net, anlaşılır projelerimiz var. İlçe belediye adaylarımızla birlikte ayrıca çalışıyoruz. Büyükşehir ve ilçe projelerini de sizlerle paylaşacağız. Türkiye’nin en avantajlı şehri İzmir’dir. Hedefimiz İzmir’in farkını fark ettirmek ve sonra da onu hazır etmek” dedi.
Gürültü kirliliği yapan gümbür gümbür bir seçim kampanyası olmayacağını dile getiren Zeybekci, “İzmir’de vatandaşlara dokunan, mahallelerde, sokaklarda, sanayi sitelerinde, apartmanlarda, fabrikalarda, pazarlarda yürüyen bir seçim kampanyamız olacak. Ziyaretlerimize başladık. Önce İzmirlileri dinliyoruz. İzmir’in kanaat önderleri ile bir araya geliyoruz. İzmir’in bu konuda uzman kişileri ile konuşuyoruz. İzmir’in hikayesi peşindeyiz. İzmir’i dünyaya pazarlayacağız. Elindeki ürünü dünyaya pazarlayamıyorsan kime yarar ki ne yaptığın? Dünyanın neyi aradığını, neye dikkat ettiğini gayet iyi biliyoruz. Bu dünyadaki her alanda yatırımcıların nasıl alt yapı istediğini, şehir istediğini, çevre hassasiyeti istediğini çok iyi biliyoruz. Geleceğe bakacağız. Geleceğin İzmir’ine bakacağız. Sakin, bildiğimiz siyasi çekişmelerin olmadığı bir kampanya olacak” diye konuştu.
“İzmir, Anadolu’ya güneşin doğduğu yer olacak”
Zeybekci, konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Göreve gelmesi halinde tramvayın kaldırılıp kaldırılmayacağı sorusunu yanıtlayan Zeybekci, "Tramvayı kaldırmayacağız, yanlış anlaşılmıştır. Yapılmış yapılmıştır. Eksiklikler varsa giderilir. Ancak bazı yerlerde arızalar olduğunu biliyoruz" dedi. İzmir’i seçim süresinde nasıl konumlandırıyorsunuz sorusuna ise "Tartışma programlarında Ankara ve İstanbul’u konuşuyorlar. Geçen gün gazetecilere ‘31 Mart akşamı en çok konuşulan şehir İzmir olacak’ dedim. İzmir 1 Nisan günü inşallah Anadolu’ya güneşin doğduğu yer olacaktır” yanıtını verdi.
Cumhur İttifakı'nın adayı olduklarını kaydeden Zeybekci, “İl binasında, ilçe binalarında posterlerimiz var. Seçim büroları kuracaklar. Biz de orada yer alacağız. 1,5 ay önce MHP’li kardeşlerimizin AK Parti’li adaya oy oranı ile şimdi arasında 1314’lük fark var. Yüzde 70’ler seviyesinde 'oy veririm' demek bizim için oldukça iyi bir noktaya gelmişiz demektir” şeklinde konuştu.
“Bugünkü gazetecilik çok farklı”
Haber vermenin, haber almanın dünyayı ikiye ayırdığını söyleyen Zeybekci, "Sizler, insanların vazgeçilmez kutsal hakkı olan haber alma hakkını yerine getiriyorsunuz. Dünya hızlı gelişiyor. 10 sene önceki, 2 sene önceki gazetecilikle bugünkü gazetecilik çok farklı. O gün elimizde olan imkanlar bugünün 30’da biriydi. İmkan azdı ama zevkliydi. Şimdi medya alanına baktığımızda imkanlar çok fazla. Ben fotoğraf çekmeyi çok seven biriyim. Önceden deklanşöre basarken canım giderdi. Her bastığında para gidiyordu. Çok pahalıydı. Şimdi istediğin kadar basabiliyorsun. Önceden gazetecilerin kaset ulaştırmak için havaalanına gitmesi ayrı bir yarıştı. Şimdi bir tuşla olması gereken yere gidiyor. 15 yıla yakındır aktif siyaset yaptım. Ondan önce sivil toplum kuruluşlarında çalıştım. 20 yıl boyunca basın çalışanlarıyla yakın ilişkilerim oldu. Denizli’de belediye başkanı olduğumuzda seçim kampanyamız 25 gün sürdü. Basın çalışanlarının zorluklarını yakından gördük. Gazeteciler olarak yerlerinin olmadığını söyledik. Belediyemizin en güzel yerlerinden birini onlara tahsis ettik. Onları gördüğümüzde en büyük kaygılarının konut olduğunu gördük. Yaklaşık 200 basın çalışanını uygun imkanlarla ev sahibi yaptık. Toplu konut çalışmalarımızda göl manzaralı yerde konut çalışması yaptık. Yaklaşık 1,5 aydan beri İzmir’i çok daha yakından tanıdık. İzmir’in elini tuttuk, nabzını tuttuk, gözlerinin içine baktık. Bu konularla ilgili inşallah her şeyin hayırlısı olur. 1 Nisan’dan sonra sizlerle bu konularda bir araya gelmeyi isterim. Bilgi almak ve bilgi vermek, yerel yönetimlerin en önemli işlerinden biridir. Bilgi alma işlemi herhangi bir memur eliyle yapmamalı. Bilgi alma işlemini basın çalışanları eliyle yapmalı. Bilgi verme işini de basın çalışanları eliyle yapmalı” diye konuştu.
2,5 aylık bir dönemin kaldığını dile getiren Zeybekci, “Sizlerle birlikte belki fiziğe dayanan bir tempomuz olacak. Sizleri yorarsak da kusura bakmayın. Kusurumuz olursa hakkınızı helal edin. Sizi üşütürsek, ıslatırsak kusura bakmayın" diyerek sözlerini bitirdi.
Zeybekci toplantının ardından gazetecilerle birlikte fotoğraf çektirdi. Ardından Zeybekçi gazetecilerin fotoğrafını çekti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum