Yükümlüler kamu yararına çalışacak

Yükümlüler kamu yararına çalışacak

Yükümlüler kamu yararına çalışacak
10 Ekim 2019 - 13:20

Çiğli Belediyesi bir sosyal sorumluluk projesine daha imza attı. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, yükümlü vatandaşların toplumsal yaşama katılmasını ve üretimde pay sahibi olmasını sağlamak amacıyla Karşıyaka Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile iş birliği protokolü imzaladı.

 

Karşıyaka Denetimli Serbestlik Müdürü Ahmet Güneyli, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’yü makamında ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyaret kapsamında Ahmet Güneyli ile Başkan Gümrükçü arasında yükümlü vatandaşlara yönelik, süresi daha sonra uzatılabilmek kaydıyla ilk etapta 3 yıl sürecek iş birliği protokolü imzalandı.

 

Belediyede çalışabilecekler

Kamu yararlı bir işte çalışma şartı kapsamında olan yükümlü vatandaşlar, belediye bünyesinde bulunan Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde ihtiyaçlara göre değerlendirilecekler. Bu süre zarfında ihtiyaç sahibi olanlara belediye tarafından ayni ve nakdi destekte bulunulacak. Çalışma süreleri boyunca görevlerini başarıyla yerine getiren yükümlü vatandaşlar, hizmet alımı yapan firmalara önerilecek ve işe girmeleri sağlanacak. 

 

Kültürel ve sosyal etkinlikler ücretsiz olacak

İmzalanan protokolde, istihdam yaratmanın yanı sıra yükümlü vatandaşların toplumsal yaşama entegre olmalarını sağlayacak kolaylaştırıcı hizmetler de yer alıyor. Bu bağlamda protokolden yararlanacak olan vatandaşlar, Çiğli Belediyesi’nin düzenleyeceği sosyal, kültürel, sanatsal, mesleki eğitim ve sportif faaliyetlerden ücretsiz yararlanma hakkı elde edecekler. Şehir içi ve şehir dışına düzenlenecek kültür ve turizm gezilerine aileleriyle birlikte katılabilecekler.

 

Yüreklere dokunacağız

Belediyeciliğin yalnızca yol, park ve kaldırım yapmaktan ibaret olmadığını ifade eden Başkan Utku Gümrükçü, “Fiziki hizmetlerimizin yanı sıra ürettiğimiz insan odaklı projelerle yüreklere dokunmak için çalışıyoruz. Bu bağlamda yaşadığı zor zamanları geride bırakmak isteyen yükümlü vatandaşlarımıza yönelik Karşıyaka Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile 3 yıl sürecek çok önemli bir protokole imza attık. İmzaladığımız bu protokolle, hem vatandaşlarımıza istihdam alanları yaratacak hem de toplumsal yaşama katılmalarına destek olacağız. Protokolden yararlanacak olan vatandaşlarımız, belediyemizin düzenlediği sosyal ve kültürel etkinliklerden ücretsiz yararlanabilecek. Tüm kültür ve turizm gezilerimize aileleriyle katılabilecek. Çiğli’de yaşayan tüm yurttaşlarımıza her zaman yanlarında ve hizmetinde olduğumuzu hissettireceğiz” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum