"Yol ve köprü yapmakla olmuyor"

"Yol ve köprü yapmakla olmuyor"

04 Aralık 2018 - 12:27

CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan A. Adayı Alaattin Yüksel, AKP'li eski bakan Nihat Zeybekci'nin "AK Parti'yi İzmirli yapmamız lazım" sözlerine İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin "Her Yer İzmir Gibi Olsun" sloganıyla yanıt verdi. Yüksel, "Sayın Zeybekci'nin AKP'yi de İzmirli yapacağız sözü, aslında İzmir'i ne kadar kıskandıklarının bir itirafıdır. AKP'yi İzmir'e benzetmeye karar vermekle sonunda doğru yolu bulmuş oldular. Ama şunu da eklemek isterim ki İzmirliler, kuzu postuna bürünen kurtlara karşı her zaman hazırlıklıdır” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan A. Adayı Alaattin Yüksel, tüm Türkiye'nin İzmir gibi olmak istediğini ve bu konuyu İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin "Her Yer İzmir Gibi Olsun" sloganıyla tüm ülkeye duyurduğunu belirtti. Eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin bugüne kadar İzmir'de yanlış bir strateji izlediklerini itiraf etmesinin ardından hep eleştirdikleri İzmir'i bu kez yere göğe sığdıramadıklarını kaydeden Yüksel, "Sayın Zeybekci birden bire İzmir sevdalısı oldu. Ama kentimize ve ülke ekonomimize karanlık günler yaşattıkları bugünlerde İzmirlileri gülümsettiği için kendisine teşekkür ederim" diye konuştu.

Tüm Türkiye'nin İzmir'i kıskandığını ve siyasi baskılardan bıkan diğer illerdeki vatandaşların en fazla tercih ettiği kentin İzmir olduğunu aktaran Yüksel şöyle konuştu: "İzmir'in tercih edilmesinde; düşüncelerin özgürce söylenebilmesi, kimsenin kimseye karışmaması, herkesin birbirine saygılı bir şekilde davranması, Atatürk ilke ve devrimlerinden ödün verilmemesi, 'Ben' değil 'Biz' diyen bir anlayışla yönetilmesi etkili oluyor. Sırf yol, köprü, bina yapmakla bu işlerin olmadığını hala fark edemediler."

"KUZU POSTUNA BÜRÜNEN KURT MİSALİ"

İzmirlilerin kandırılacak çocuk olmadığını ve kentin bu söylemlere gülüp geçtiğini aktaran Alaattin Yüksel, "Kırmızı başlıklı kız masalındaki gibi İzmir'i yemeğe çalışan kötü kurt yine hedefine ulaşamayacak. İzmirliler, AKP'nin bugüne kadar yaptıklarını çok iyi biliyor. Atatürk karşıtı olan, özgürlükler ve düşüncelere yasaklar getiren, laikliğe ve devrimlere karşı acımasızca hareket eden bir partinin İzmir'de hiç şansı olmaz. İzmirlilere kuzu postunda gözükseniz de İzmir'i size yedirmeyiz. Çünkü sizin ne olduğunuzu çok iyi biliyoruz" ifadelerini kullandı.   

"UĞRAŞMASINLAR, İZMİR GİBİ OLAMAZLAR"

Özgürlük tanımını rakı içmeye indirgeyen bir kafa yapısına bütün İzmir’in şiddetle karşı çıkacağını vurgulayan Yüksel, "Özgürlükten anladıkları 'size özgürlük veriyoruz, rakınızı içebilirsiniz ona karışmayacağız' demek. Ama hükümet aleyhine konuşursanız, eleştirirseniz, yazarsanız hemen dava açmayı iyi biliyorlar. Bugün 70 bin öğrenci hapishanelerde yatıyor. Özgürlükten yanayız deyip Ergenekon, Balyoz gibi operasyonlarla binlerce masum insanı ailesinden, çocuklarından ayırdınız, intiharlarına neden oldunuz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nı de ranta, talana, haksız kazanca izin vermediği için 397 yılla yargılattığınız ama başarılı olamadınız. Özgürlük demek, bu haksızlıklara da karşı durmaktır. İzmirliler bu düşünceye  asla teslim olmayacak" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum