Yılların emeği cam eserler Kaleiçi’nde sergilendi

Seferihisar Belediyesi tarafından Seferihisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yılına özel düzenlenen Cam İşleme Sergisi açıldı.

Yılların emeği cam eserler Kaleiçi’nde sergilendi

Seferihisar Belediyesi tarafından Seferihisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yılına özel düzenlenen Cam İşleme Sergisi açıldı.

Yılların emeği cam eserler Kaleiçi’nde sergilendi
12 Eylül 2020 - 14:50

Sığacık Kaleiçi’nde gerçekleşen açılış törenine Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Belediye Başkan Yardımcıları Yelda Celiloğlu ve Nuriye Hepterlikçi, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Senem Gürer Solak ve çok sayıda sanatsever katıldı.

“Seferihisar’a özel değerleri camlara işledik”

5 yıldır bu sergi için çalıştıklarını belirten eğitmen Gülten Kular “Sergilenen 20 eserimizde Seferihisar’a has tüm değerleri görebilirsiniz. Mandalina, lavanta, Çocuk Belediyesi gibi değerlerimizi altın suyu ve saf altın kullanarak camlara işledik. Bu eserleri Seferihisar’ın doğum gününde sergileyebiliyor olmak bizler için çok kıymetli. Her zaman yanımızda olan Başkanımız İsmail Yetişkin’e kendim ve tüm öğrencilerim adına teşekkür ediyorum” dedi.


Seferihisar’ın mandalina, lavanta, karakılçık ekmeği gibi markalaşmış değerleri altın suyu kullanılarak cam eserlere işlendi. Her eserin kendine has hikayesini eğitmen Gülten Kular ziyaretçilere anlatarak eserler hakkında bilgi verdi.

Ürkmez Gençlik Merkezi Cam İşleme Atölyesi geçtiğimiz dönem de ürettiği bir eseri Amerika’nın en saygın cam müzelerinden biri olan Museum of Glass Washington’da sergileniyor.

“Üretmenin mutluluğu sanatçılarımızın, üretene verdiğimiz destekten ötürü haklı gurur hepimizindir”

Belediye Başkanı İsmail Yetişkin “Seferihisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yılı şerefine düzenlediğimiz Cam İşleme sergimizin açılışını Kaleiçi’nde gerçekleştirdik. Sergide, Ürkmez Gençlik Merkezi Cam İşleme Atölyesi öğrencilerinin ürettiği birbirinden güzel eserler ziyaretçileriyle buluştu. Geçtiğimiz dönem bir eserimizi Amerika Birleşik Devletleri’ne yolladık. Seferihisar’da ürettiğimiz bir değer Amerika’da sergileniyor. Üretmenin mutluluğu sanatçılarımızın, üretene verdiğimiz destekten ötürü haklı gurur hepimizindir. Cam İşleme Atölyesi eğitmenimin Gülten Kular ve öğrencilerini tebrik ediyorum” dedi.​

YORUMLAR

  • 0 Yorum