Yer gök yeşil kırmızıya boyandı

Yer gök yeşil kırmızıya boyandı

Yer gök yeşil kırmızıya boyandı
20 Aralık 2019 - 11:33

Karşıyaka Spor Kulübü’nün kuruluş yılı olan 1912’ye ithafen her yıl 19 Aralık’ta kutlanan Dünya Karşıyakalılar Günü, bu yıl da büyük coşkuya sahne oldu. Tüm gün boyunca devam eden kutlamalar kentin dört bir yanında yankılanırken, binlerce yürek muhteşem bir heyecanla “Karşıyakalı” olmanın gururunu paylaştı.
 
Dünya Karşıyakalılar Günü olarak kabul edilen 19 Aralık; Karşıyaka Belediyesi, Karşıyaka Spor Kulübü, 1912 Karşıyaka Derneği ve Karşıyaka Taraftarlar Derneği’nin katkılarıyla düzenlenen dopdolu bir programla kutlandı. Bu özel güne anlamlı bir ziyaretle başlayan Karşıyakalılar, KSK Kurucu Başkanı Kadızade Zühtü Işıl'ı, Örnekköy’deki kabri başında andı. Karşıyaka Belediye Bandosu’nun öğle saatlerinde Alaybey ve Nergiz’de verdiği mini konserlerin ardından; yıllar öncesinde gençlerin buluşma noktası olan, Karşıyakalıların zihnine ve kent tarihine kazınan Çarşı girişindeki Hergele Meydanı’nda anlamlı bir tören gerçekleştirildi.
 
YILLAR SONRA AYNI KARE
Büyük coşkuya sahne olan törende, meydanın eski fotoğrafları ile 1912 Karşıyaka Derneği Başkanı Cem Karagözlü’nün kaleminden bir yazının yer aldığı sembolik pano ile yeşil kırmızı bariyerin açılışı yapıldı. Panoda 1970’li yıllarda meydanda çekilmiş fotoğrafı bulunan Lütfü Dağtaş ve Mehmet Kocagözoğlu’nun da katıldığı törende duygu dolu anlar yaşandı. Yıllar sonra aynı yerde, aynı fotoğraf karesi canlandırıldı. Her yaş ve kesimden binlerce Karşıyakalı ile spor ve sanat camiasının tanınmış isimlerinin buluştuğu etkinliğe, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz de katıldı.
 
KSK AŞKIYLA, TEK SES TEK YÜREK
Zübeyde Hanım Nikah Evi’nde Ayhan Öngen, Çetin Taşkıngenç, Somer Terzioğlu’nun katılımıyla, Vehbi Moğol’un moderatörlüğündeki ‘Yaşayan KafSinKaf Efsaneleri’ başlıklı söyleşi ile devam eden etkinlikler, akşam saatlerinde de Bostanlı Demokrasi Meydanı’na taşındı. Bando konseri ile başlayan coşku, saatler 19.12’yi gösterdiğinde yapılan havai fişek gösterisi ile zirveye ulaştı. Yer bayraklarla, gökyüzü de havai fişeklerle yeşil kırmızıya boyandı. Kutlamalar Tezgah Grubu ve Dj Ersin’in konserleriyle ilerleyen saatlere kadar sürerken; tek ses tek yürek olan katılımcılar, şarkılara ve marşlara hep bir ağızdan eşlik etti.
 
“İYİ Kİ BİZİZ, İYİ Kİ KARŞIYAKA’YIZ”
Gün boyunca gerçekleştirilen tüm etkinliklere eşi Öznur Tugay ile birlikte katılan ve büyük coşkuya ortak olan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “1912, muhteşem bir miladın satır başıdır. 19.12 bu yürüyüşün büyük hatırasına saygı duruşunu anımsatan, bizi bir araya getirip tutan, “İyi ki biziz, iyi ki biz Karşıyaka’yız!” dedirten simgemizdir. Dünya Karşıyakalılar Günü, dünyanın neresinde bir Karşıyakalı varsa, orada tüm değerleriyle Karşıyaka’nın, Kaf Sin Kaf’ın ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün olduğunu ve yaşadığını anlatır. Anlayana, anlatana ve yaşayana selam olsun. Dünya Karşıyakalılar Günü; kadınıyla erkeğiyle, çocuğuyla yaşlısıyla, dağıyla deniziyle hepimize kutlu olsun” dedi.
 
 
 
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum