"Yeni bir bahar"

Karabağlar Kent Konseyi'ni ziyaret eden Başkan Muhittin Selvitopu 31 Mart’ta yeni bir destanın yazılacağına inandığını belirterek, “Bu destanı sizler yazacaksınız. Bu destan İzmir’de, Türkiye’de konuşulacak. 1 Nisan sabahı yeni bir bahar gelecek” dedi.

"Yeni bir bahar"

Karabağlar Kent Konseyi'ni ziyaret eden Başkan Muhittin Selvitopu 31 Mart’ta yeni bir destanın yazılacağına inandığını belirterek, “Bu destanı sizler yazacaksınız. Bu destan İzmir’de, Türkiye’de konuşulacak. 1 Nisan sabahı yeni bir bahar gelecek” dedi.

15 Şubat 2019 - 10:22

Karabağlar Belediye Başkanı ve yeni dönem Başkan Adayı Muhittin Selvitopu, Karabağlar Kent Konseyi’ni ziyaret etti. Yoğun bir katılımın yaşandığı ziyarette Selvitopu, yeni dönemde de “Birlikte yürüyeceğiz” mesajı verdi.
Başkan Selvitopu’nun Karabağlar Kent Konseyi ziyaretinde Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık başta olmak üzere, kent konseyi yürütme kurulu üyeleri, kadın, emekli, engelli STK Meclisi Başkanları ve üyeleri, çalışma grupları ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan kalabalık bir grup katıldı.
Yanındayız ve birlikteyiz
İlk konuşmayı yapan Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık, Başkan Selvitopu’na "yanındayız" ve "birlikteyiz" mesajı verirken, “Karabağlar’ın sivil toplum kuruluşları aynı halkımız gibi sizi seviyorlar. Temiz, dürüst, çalışkan, halktan yana olduğunuz için sizi takdir ediyorlar. İkinci dönem için yolunuz açık olsun. Başarılar diliyoruz. Bu dönem için de bizi yalnız bırakmadınız. Görüşlerimize ve STK’lara gösterdiğiniz sevgi ve saygı için sizlere teşekkür ederiz.” dedi.
Konuşmasına kent konseylerinin STK’ların yerel yönetimlere katılma noktası olduğunu belirterek başlayan Başkan Muhittin Selvitopu ise, kent konseylerinin daha da etkin yer almaları ve geliştirilmesi gerektiğinin altını çizerek,  bunun ancak çıkartılacak yasalarla mümkün olduğunu, iktidara geldiklerinde bunu gerçekleştireceklerini söyledi.
İzmir’in üçüncü büyük meydanını yapacağız
İhsan Alyanak Bulvarı’nın önündeki 42 bin metrekarelik alanı meydan yapacaklarını da belirten Selvitopu,  “Bir yasal süreç var. Son aşamaya geldi. Bittiğinde burası İzmir’in üçüncü büyük meydanı olacak. Bunun dönüşü yok. Bunu mutlaka yapacağız” diye konuştu.
Neden okul yapmıyorsunuz?
Özellikle Karabağlar’da okullara ihtiyaç olduğunun altını çizen Selvitopu, devletin arazilerini konuta açmak yerine oraya harcayacağınız parayı okul yapmak için kullanın dedi. Siz otoyollar için milyarlarca dolar harcıyorsanız, eğitim için de harcayacaksınız. Bizim önceliğimiz otoyol olmayacak, eğitim olacak, kültür olacak sanat olacak.Bu anlayışla da Karabağlar’da çalışmaya devam ediyoruz” dedi.
Kentin 30-40 yıl sonrasını planladık
Önümüzdeki dönem, 2050-2060 yılına kadar planladıkları imar planlarını hayata geçireceklerini belirten Başkan Selvitopu, “Biz 1 veya 2 yıl için bu görevlere talip değiliz. Biz kentimizin geleceğini planladık. Böyle bir anlayışla 5 yılımızı verdik. Bunları, çoğu belediye yapmaz çünkü gözle görülen bire şey yoktur. Biz temel bir iş yaptık. Ve kentin 30-40 yıl sonrasını planladık.Bundan sonra da bu planların takipçisi olacağız. Biz Karabağlar’ın bir kentte olması gereken standartları sağlayarak modernleşmesini gerçekleştireceğiz. Yani ulaşımı, yeşil alanları, sosyo teknik alt yapıları, kültürel tesisleri, pazaryerleri, spor alanları ve kreşleriyle bir bütün olarak gerçekleştireceğiz. Bizim en önemli projemiz var. O da modern bir Karabağlar. Buraların top yekun gelişmesi bizim için önemli. Bütüncül bir anlayışla kalkınmasını istiyoruz. Bunun için planlamalarını gerçekleştirdik. Gelecek dönemde bunları gerçekleştirirsek önümüzde hiçbir güç duramayacak.” dedi.
Katılımcı bir anlayışla projeleri hayata geçireceğiz
Seçimlerde Karabağlar'ın kalesini pekiştireceklerini de belirten Selvitopu, yapacakları çalışmalarla gelecekte de bu kalenin hiçbir zaman ele geçirilemeyecek bir hale geleceğini söyledi. Selvitopu, “Bunu da hep birlikte başaracağız. Tabii bunları yaparken katılımcılığı, halkın görüş ve önerilerini almayı asla ihmal etmeyeceğiz. Her projede halkın görüşleri doğrultusunda o projeleri revize edeceğiz. Mutlaka katılımcı bir anlayışı projelerde hayata geçireceğiz. İşte kent konseyimizin de bu konuda getireceği öneriler bizim için önemlidir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı anlayışla çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.
Kentsel dönüşümde örnek model Uzundere
Kentsel dönüşüme ilişkin de çarpıcı açıklamalarda bulunan Başkan Selvitopu, Uzundere'de Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm modeli oluşturduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:
“6306 sayılı yasa ile kentsel dönüşüm olmaz. Bunun değişmesi gerekir. Model arıyorsanız işte İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Uzundere’de yaptığı bir kentsel dönüşüm modeli var. Orada binalar da bitti,  teslim edilmeye başladı. Kimse mağdur oldu mu? Fikirtepe’de,  Sulukule’de insanlar ortada kaldı. Bursa’da bir kentsel dönüşüm yapıldı ne olduğu belirsiz. İnsanlar binaların arasında kayboldu. Biz insani boyutu olmayan hiçbir projenin yanında yer almayacağız. Karşı duracağız. Çünkü her işin odağında insan olacak. Bu anlayışı yapacağımız her işte göz önüne alacağız.”
1 Nisan'da yeni bir bahar gelecek
Selvitopu son olarak,  “31 Mart’ta yeni bir destanın yazılacağına inanıyorum. Bu destanı sizler yazacaksınız. Bu destan İzmir’de Türkiye’de konuşulacak. 1 Nisan sabahı yeni bir bahar gelecek. Bu bahar Türkiye’nin aydınlık geleceği olacak. İstanbul’da,  Ankara’da bir başka hissedilecek. Bunu yaratacak olan da bizlerin vereceği emek ve alın teridir. Hepimizin yolu açık olsun, bu yol Mustafa Kemal Atatürk’ün hayal ettiği aydınlık, çağdaş Türkiye yolu olsun” diyerek sözlerini noktaladı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum