MİLLETİN MUCİZESİNE TANIK OLMANIN RİSKİ
Özer ATAÇ

Özer ATAÇ

MİLLETİN MUCİZESİNE TANIK OLMANIN RİSKİ

22 Ağustos 2016 - 20:59

Mehmet Alagaş takribi   yirmibeşyıl  önce “Rabbani yol sünetullah” isimli kitabı yazdığında; yayınlamadan önce  yaptığımız sohbette “ilahi yasaları bilmek atom bombası hükmünde gücü bilip , kullanmakla eşdeğer”,dediğinde anlamamıştım.

Anlattı;  kuranı kerimde Allahın görevlendirdiği elçilere duyarsız kalan kavimler, elçilerin ilahi önermeleri aktarma ısrarına çoğunlukla mucize talep etmişler. Sonra mucizeye tanık olmaları halinde bunun bedelinin ağır olacağı yine elçiler tarafından kendilerine bildirilmiş. Mucize taleplerinde ısrar eden topluluk veya kavimler; taleplerine yönelik olarak tanık oldukları mücizelerden sonra Allah’ın buyruklarının dışına çıkmayı sürdürdüklerinde yol edici bedelle karşılaştılar.

İşin önemli yanı Yaradan bunun hep böyle olduğunu gönderdiği elçileri aracıyla bildiriyor. Şunu da püf nokta olarak belirtiyor: “mucize talebi inanmama ikrarıdır”.

İlginç değil mi?

Nereye geleceğim. 15 Temmuz silahlı kalkışmasına  karşı duran milletimizin bütün dünyaya gösterdiği dirayet, cesaret, adanmışlığa. Bu günümüz devlet yapılanmalarını oluşturan halklar arasında mucize kabilinden bur olgu. Hatta tanıklık. Kime mi ? Başta yöneticilerimize, ardından bütün karanlık plancı ve aletlerine.

Baştaki paragrafa yönelik yorum doğruysa sonuç her kes için alarm hükmünde. Devletimizin bütün kurumlarını ve memurlarını harbiden, dosdoğru, adam gibi bu millete hizmete sevk etmek görevi. Yöneticilerin alayı artık milletin koşullarında yaşamayı kural haline getirmeli. Sayın Başbakan dün pek güzel özetlemiş: “Olağan üstü hal millet için devlete  yöneliktir.” Çok güzel, tarihsel seçki niteliğinde ifade.

Artık her şey yeni dönemde rüştünü pek etkili kanıtlamış milletimizin şablonuna göre düzenlenmeli. Bütün görevler millete sunulacak hizmetin niteliği ve kalitesine göre sürdürülmeli.

Bütün kamu kurumlarındaki memurların, idarecilerin, bürokratların; meslek daların, belediyelerin, mahkemelerin. ..hepsinin,  millete vicdan esaslı hukukun ayrımsız severek aşk ile  uygulanacağı günleri hasret, temenni, dua ile bekliyoruz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum