Tahir Şahin’in haklı gururu
Cemil DİRİM

Cemil DİRİM

Tahir Şahin’in haklı gururu

01 Eylül 2016 - 11:13

Önümüzdeki günlerde hizmete açılacak olan Gölpark Menemen’in ilk ziyaretçileri bir grup gazeteci oldu. İzmir’in ilk ve tek doğal gölet alanını basın mensuplarına gezdiren Başkan Tahir Şahin, tesisin tamamının Menemen Belediyesi’nin imkanlarıyla yapıldığını söyledi. Bir çok il belediyesinin gerçekleştiremediği örnek bir projeyi Menemen’de hayata geçirmenin haklı gururunu yaşadıklarını, tesisin 170 dönüm alan üzerine kurulduğunu vurguladı.

Daha önce bataklık olan bir alanın cazibe merkezi olacak bir rekreasyon alanına dönüşmesine katkı koyanları tebrik etmemek mümkün değil. Başkan Şahin ile birlikte gezdiğimiz tesiste; İzmir’in en büyük gokart pisti, 25 bin m2’lik alanda kurulu 93 türden bin hayvanı barındıran hayvanat bahçesi, 5.000 m2’lik fuar alanı, lunapark, amfi tiyatro, 10 bin kişilik konser alanı, kapalı spor salonu, 2 halı saha, voleybol ve basketbol sahaları, tenis kortu, deniz bisikleti, 5 iskelesi ile olta balıkçılığına imkan veren 27 bin m2’lik doğal gölet etrafında yapay kayalarla oluşturulmuş şelaleler, 950 metre uzunluğunda doğal bir nehir, 2 kafeterya, seyir terasları, bisiklet parkuru, mini tren ve yürüyüş parkuru yer alıyor.

Bütünşehir yasası ile kaynakları küçüldüğü halde sadece Menemen Belediyesi’nin imkanlarıyla böyle devasa bir tesisi Menemen’e kazandırdıkları için Başkan Tahir Şahin ve ekibini tebrik ediyorum. Yapılan tesisin Menemen ve çevre ilçeler için cazibe merkezi olacağını düşünüyorum. Bizim işimiz gereği olaylara hep eleştirel bir bakış açısıyla bakmak gibi bir alışkanlığımız var. O nedenle bir siyasetçi ya da belediye başkanı hakkında olumlu yazı yazdığımız nadirdir. Ancak bunca kötü örnek arasında başarılı işler yapan belediye başkanlarının da hakkını teslim etmek gerekir.

Sohbet sırasında Tahir Şahin’in söylediği bir cümle  dikkatimi çekti. Konuşmasında İzmir’in stad konusundaki eksikliğine dikkat çeken Şahin, destek olunduğu taktir de Menemen’e 12 bin kişilik bir stadı kısa sürede kazandıracağını belirtti.

Daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi siyasette başarının yolu inisiyatif  alma ve iddialı olmaktan geçer. Başkan Şahin böyle bir projeye talip olduğu için inisiyatif kullanabileceğini ve sohbet sırasında büyükşehir belediye başkanlığına aday olabileceğini kaydederek iddiasını ortaya koymuş oldu. Önümüzdeki süreçte Başkan Şahin’i daha yakından izlemek gerektiğini düşünüyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum