Sorular Cevap Bekliyor!
Cemil DİRİM

Cemil DİRİM

Sorular Cevap Bekliyor!

23 Şubat 2020 - 21:44

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’a bir önceki köşe yazımızda bazı sorular sormuştuk. Üzerinden bir hafta geçti. Yazıyı kaleme almadan önce de meslek etiği gereği danışmanları aracılığı ile soruları kendisine ulaştırıp cevap vermesini beklemiştik. Özetle o zamanda yazıyı yayınladıktan sonra da geçen 15 günde bir cevap gelmedi. Serdar Başkan herhalde çok yoğun olduğundan (!) sorulara yanıt veremedi. Ya da soruları zor yerden sorduk.
Bilenler bilir biz gazeteciliği usta çırak ilişkisinin sürdüğü yıllarda öğrendik. Ustalarımız bize ‘fikri takibi’ yani gündeme getirdiğimiz haberlerin takibini yapmayı öğrettiler. Birileri Serdar Aksoy’u yanlış yönlendiriyor. Bizi sessiz kalarak geçiştireceklerinin sanıyorlarsa yanılıyorlar. Seçilerek gelmiş ve kamunun parasını kullanan herkes kamu adına hareket eden gazetecilerin sorularını cevaplamak zorundadır. O görevlere gelen herkes bunu bilir. Biz sorularımızı soracağız Serdar Aksoy’da cevap verecek. Yanlış bir şey sormuşsak, bir hata varsa çıkıp düzeltecek. Yok o sorular doğru, tespitler gerçekse hata yaptığını idrak edecek ‘hatalıyım’ diyecek.  Cevap vermemenin, o soruları, gerçekleri yok saymanın çözüm olmadığını siyasette tecrübeli ağabeylerine sorarsa öğrenir. Onlar da bunu aynı yollardan geçerek öğrenmişti.
Başkan Aksoy; hala devekuşu gibi kafasını kuma gömüp görünmezi oynayacaksa biz cevapları başka yetkililere gerekirse onu aday yapıp o koltuğa oturmasını sağlayan CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelteceğiz, ama ‘fikri takib’e devam edeceğiz taki, Menemenliler, İzmirliler, tüm halk öğreninceye kadar. Sayın Kılıçdaroğlu’na da, CHP Genel Başkanı olarak yerel yönetimlerde uygulanmasını istediği ilkelere uymayan, sorduğumuz sorulara cevap vermeyen, veremeyen Menemen Belediye Başkanı ile ne gibi bir işlem yapacağını soracağız. Eminim bir süre sonra Menemen’deki ilkokul öğrencileri bile bu soruları ezberleyecek. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Halka demokrasi vaat edip oylarını aldıktan sonra iş hesap vermeye gelince yan çizmeye kimsenin hakkı yok. Halka hesap vermek zorundalar.
Aksoy, Menemen sokaklarında ayyuka çıkmış, İzmir’i çalkalayan, ucu daha da yukarılara doğru giden bu iddiaları çıkıp cevaplayamazsa hiçbir inandırıcılığı kalmaz. Böyle devam ederse kalan süresini o koltukta tamamlayabilir mi? Derseniz, ‘’Tarih tekerrürden ibarettir’’…
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum