Serdar Aksoy'a Sorularım Var!
Cemil DİRİM

Cemil DİRİM

Serdar Aksoy'a Sorularım Var!

12 Şubat 2020 - 09:10

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ile ilgili “ Gelen Gideni Aratır mı?” başlıklı bir yazı yazmıştım. Son aylarda Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy çok sayıda olumsuz haber ile gündeme geldi.
 Menemen’deki haber kaynaklarından bize ulaşan iddialarla ilgili soruları objektif habercilik ilkesi gereği Serdar Aksoy’a gönderdik ve yanıtlamasını bekledik. Ancak bir yanıt alamadık. Bir de o soruları köşe yazısı aracılığı ile soralım. Eğer bir açıklama gönderirse yine bu sütunlardan yayınlarız. İşte Serdar Aksoy’a yanıtlaması için gönderdiğimiz sorular:

  • Metasu firmasının ticaret sicil kaydında şirket müdürü olarak atandığınız ve her ay 10 bin TL alacağınız yazıyor. Bu belge medya organlarında da yer aldı. Eğer huzur hakkı almayacaksanız sizin de onayınız olan belgede 10 bin TL alacağınız nasıl yer aldı? Bu parayı almamaya neden 3 ay sonra karar verdiniz?  Belediye şirketi de olsa sonunda belediyenin sermayesini oluşturduğu şirketin parasını alıp bir derneğe bağışlamayı etik buluyor musunuz? O paranın asıl sahibi olan Menemenli vatandaşlara bunu nasıl açıklayacaksınız? Eğer bir hayır kurumuna bağış yapacaksanız niye kendi paranızla değil belediye şirketinin parası ile bağış yaptınız?
  • Metasu firmasından huzur hakkı olarak aldığınız 30 bin TL’yi Menemen Lisesi Mezunları Derneği’ne bağışladığınıza dair makbuzlar bazı medya organlarında yer aldı. Siz yaptığınız açıklama da ise huzur hakkı almadığınızı söylüyorsunuz. Almadığınızı iddia ettiğiniz bir parayı nasıl bağışlıyorsunuz. Bu açıklama sırasında makbuzların medya organlarının elinde olduğunu bilmediğiniz anlaşılıyor. Size iki sorum var. Birincisi parayı almadıysanız bu makbuzlardaki paranın kaynağı ne? İkinci sorum ise parayı aldıysanız açıklamanızda niye para almadığınızı söylediniz?
  •  Bu makbuzların açıklamayı yaptığınız gün alındığı ve bu konuda yaşanan sıkıntılar yüzünden dernek yönetiminden istifalar olduğu Menemen sokaklarında konuşuluyor. Bu derneğin başkanının aynı zamanda söz konusu şirketin muhasebecisi olması ve makbuzda ismi bulunan şahsında partinizin meclis üyesi olması size de ilginç gelmiyor mu? Çok sayıda hayır kurumunun arasında bu derneği seçmenizin ve 30 bin TL’nin tamamını bu derneğe bağışlamanız kamuoyunda konuşulan iddiaları haklı çıkarmıyor mu? Bu derneğin bağışladığınız parayı dernekler kanunu gereği aynı gün bankaya yatırması gerekiyor. Bu konu gündeme geldikten sonra konuyla ilgili dernekle görüştünüz mü? Bağışınızı nereye kullandıklarını sordunuz mu?
  • Belediye şirketinden huzur hakkı olarak aldığınız para ile ilgili medya ya gönderdiğiniz basın açıklamasında belediye başkanı olarak aldığınız maaşı da hayır kurumlarına bağışladığınızı açıkladınız. Bu hayır kurumlarının isimleri ve bağışladığınız rakamlar nelerdir? 
  • Yönetim Kurulu Başkanı olduğunuz Menaş Organizasyon Gıda San. ve Tic. A.Ş.’den huzur hakkı ya da başka bir isimle ücret alıyor musunuz?
  • Belediyenize ait bir vidanjörün şehitler için yapılan parkın yanındaki dereye atık boşalttığına dair görüntüler var. Bu davranışın çevre kanununa göre suç olduğunu bilmiyor musunuz? Başka onca yer varken şehitler için yapılan parkın yanına atık boşaltılması hakkında ne söyleyeceksiniz?
  • 11 Aralık 2019 tarihinde sözleşmesi yapılan  6.838.253 TL bedelli ihale ile 24 Ekim 2019 tarihinde sözleşmesi yapılan 3,570,000 TL bedelli ihaleler ile ilgili çeşitli iddialar var. Bu ihalelerde ihale şartlarının gerçekleşmediği, şartname de olan cihazlar yerine üçte bir fiyatına daha kalitesiz cihazların kullanıldığı, adrese teslim ihale yapıldığı gibi iddialar hakkında ne söyleyeceksiniz? Yine belediyenin fahiş fiyatla ödeme yaptığı bazı işler ile ilgili bilgiler var. Bunları nasıl açıklayacaksınız? Belediye personel maaşını ödemekte zorlanırken bu tür yüksek rakamlı işlere neden öncelik verdiniz?

YORUMLAR

  • 0 Yorum