İZSU'yu tebrik ediyorum
Cemil DİRİM

Cemil DİRİM

İZSU'yu tebrik ediyorum

25 Temmuz 2019 - 15:01

Yaklaşık üç yıldır ofisimiz Çankaya’da Sezer Doğan Sokakta bulunuyor. Taşındığımızdan bu yana su bizim için hep sorun oldu. Günde en az üç defa su kesintisine alışmıştık. Ancak son 20 gündür sularımız hiç akmıyor ve böyle giderse bir süre daha akmayacak. Çevredeki birçok iş merkezi ile birlikte iş merkezi yönetiminin yaptığı müracaatlara rağmen sonuç alınabilmiş değil. Çankaya’nın merkezinde bulunan bir sorunu bile çözemeyen İZSU yetkililerine iyi dileklerimi iletiyorum. Genel Müdürlük Özel Kalemine defalarca not bırakmama rağmen lütfedip geri dönmeyen İZSU üst düzey yönetimi de bu iyi dileklerimden payını alıyor.
Şehrin merkezindeki meydana gelen bir soruna bu kadar erken müdahale etmeyi (!) başaran İZSU, şehrin çeperlerinde meydana gelen arızalara ne kadar sürede müdahale eder bunu gerçekten merak ediyorum. İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketleri yöneticileri arasında bir yarışma olsa beceriksizlikte derece yaparlar eminim.
Burada en büyük görev Tunç Soyer’e düşüyor. Seçim kampanyası ve sonrasında daha önce kendisini tanımayan vatandaşların bile sevgisini kazanan Tunç Soyer, vatandaşların sorunlarına lakayt yaklaşan belediye yöneticilerini bir gözden geçirmeli. Çünkü vatandaşların belediye hizmetleri konusunda yaşadığı en küçük olumsuzluk, vatandaşların Belediye üst yönetimini sorgulamaya başlamasına neden olacaktır. Şehirde yaşayan ve işinde gücünde olan insanlar her gün belediyeden bir talepte bulunmuyor. Ancak bir sorunla karşılaştığında belediyeye başvuruyor. Onda da beklediği ilgiyi göremezse aleyhte konuşmaya başlıyor. Vatandaşların sorunları belki o an çözülemeyecek durumda olabilir. Ancak en azından gerekli bilgilendirme yapılıp sorun için bir çözüm tarihi verilirse vatandaşlar tatmin olur.
İlk defa şahsi bir konuda yazı kaleme alıyorum. Ancak eminim belediye hizmetleri konusunda benzer sıkıntıları yaşayan çok sayıda vatandaşın duygu ve düşüncelerini aktarmış oldum. Böyle bir konuyu yazmaya mecbur bıraktıkları için İZSU yöneticilerine teşekkür edecek (!) kelime bulamıyorum.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum