Aliağa izlenimleri
Cemil DİRİM

Cemil DİRİM

Aliağa izlenimleri

02 Mart 2019 - 10:44

Yerel seçim tarihi yaklaşırken meraklıları için İzmir’in ilçelerindeki siyasi tansiyonu aktarmaya çalışacağım. Sürpriz sonuçlara açık ve bir önceki yerel seçimlerde heyecanın tavan yaptığı Aliağa ile başlamak istedim. Türkiye ekonomisinin ilk 500 firması arasında sayılan çok sayıda fabrikaya sahip Aliağa, bu seçimlerde ikili bir yarışa sahne oluyor. Aliağa’da seçim geçen dönem MHP’den seçilen Cumhur İttifakı’nın adayı Belediye Başkanı Serkan Acar ile Millet İttifakı’nın adayı CHP’li Özcan Durmaz arasında geçecek. Devamlı okuyucularımız bilir bizim gazetecilik ve siyasi danışmanlık dışında bir diğer işimiz de kamuoyu araştırması yapan bir firmamızın olması. Uzun zamandır saha araştırmaları yapan birisi olarak Aliağa’da edindiğim izlenim;vatandaşların seçim havasına girmediği, partiden çok adaya ve projelerine bakacakları, kararsızların beklenenden yüksek olması ve AK Parti’nin  adayıolmadığı için AK Parti tabanının hangi oranda Serkan Acar’a destek olacağının kestirilememesi öne çıkan konular. Geçtiğimiz dönemde Belediye Meclisi’ndeki AK Partili üyelerle zaman zaman sorunlar yaşayan Serkan Acar’a karşı tepkinin devam edip etmeyeceği büyük önem taşıyor. Edindiğim izlenim AK Parti İlçe Teşkilatı’nda geçmişte görev yapmış çok sayıda isim Serkan Acar’a soğuk bakıyor. Yine hala Belediye Meclisinde görev yapan AK Partili Meclis Üyeleri’nin çoğunluğu arazi satışları ve daha pek çok konuda karşı karşıya geldikleri Serkan Acar’ın Cumhur İttifakı’nın adayı olmasından rahatsız. Belediyenin borçlanma kararlarına karşı çıkan AK Partili Meclis Üyeleri, haklı olarak düne karşı eleştirdikleri Serkan Acar’a destek vermekte tereddüt ediyorlar. Başkan Acar seçim tarihine kadar bu tereddütleri ne ölçüde giderebilir o soru işareti. Zaten mevcut belediye meclis üyelerinin çoğunluğu yeni meclis üye listesinde yoklar. Karşı cephedeki Millet İttifakıyla kıyaslandığında CHP ve İYİ Parti arasındaki uyum Cumhur İttifakı’nda sağlanabilmiş değil. AK Partili küskünlerin alacağı tavır seçim sonuçlarını etkileyecektir diye düşünüyorum. 

Millet İttifakı’nın adayı Özcan Durmaz iddialı bir başlangıç yapmış. Adaylığı açıklandığı günden bu yana sahada olan Durmaz, iddialı bir kampanya yürütüyor. Sosyal medyayı da iyi kullanan Durmaz’ın görüntüleri ve basın bültenleri İzmir basınına düzenli olarak ulaşıyor. Başkan Serkan Acar ise bir rehavet içinde gözüküyor. İktidar da olmanın verdiği rahatlık olsa gerek özellikle basınla ilişkilerde sıkıntı yaşayan Acar’ın seçim sürecini nasıl yöneteceği ve önümüzdeki döneme ilişkin vaatleri merakla bekleniyor. 2014 yılındaki seçimlerde her ay düzenli olarak basın toplantısı yapma ve hesap verme sözünü bugüne kadar tutamayan Acar, basına karşı mesafeli tavrını sürdürüyor. 

Aliağa’daki genel siyasi havaya baktığımızda Acar ile Durmaz arasındaki yarışın kafa kafaya sürdüğünü deneyimlerimize dayanarak söyleyebiliriz. Seçime kadar olan süreci doğru yöneten, hata yapmayan, kararsızları ikna eden kazanacaktır diye düşünüyorum. Süreci birlikte izleyip göreceğiz.

Aliağa’daki görüşmelerim sırasında sık sık duyduğum bazı iddiaları da aktarmadan geçemeyeceğim. Vatandaşlar, belediye maaşları ödemekte zorlanırken ve yüksek miktarda borcu varken sosyal işler müdürlüğünün çok sayıda kitap bastırdığını ancak ellerine ulaşmadığını, bu konuda kitapların söylenenden az basıldığına yönelik iddialar olduğunu konuşuyor. Sosyal İşler Müdürünün geçen seçimde CHP adayı Barış Eroğlu’nun danışmanlığını yaptığını bu nedenle belediyede çalışan eşinin Serkan Acar tarafından işten atıldığını belirten vatandaşlar, daha sonra aynı danışmanın Belediye de Sosyal İşler Müdürlüğü’ne getirildiğini ve eşinin tekrar işe alındığını ve eşine yüksek mesailer yazdığı için belediye personeli arasında isyana neden olduğununtüm Aliğa’da konuşulduğunu söylediler. Bu müdürlüğün düzenlediği konser ve etkinlikler için bedelinden yüksek faturalar alınarak belediyenin zarara sokulduğu da Aliağa kulislerinde konuşuluyor. İddialar arasında Açık Hava Tiyatrosunda gizli toplantılar yapıldığı, müdür, tiyatro sorumlusu ve belediyede görevli bir şoförün bu toplantılarda etkinlikleri planladıkları da bulunuyor. Bu iddialar selam ve dua ile yola çıkan Serkan Acar’a büyük sorumluluk yüklemekte. Bir diğer iddia ise ambulans hizmetleri hakkında. Gerçekten ihtiyacı olanlar yerine, varlıklı insanların bu hizmetten ücret karşılığı yararlandığı da Aliağa sokaklarında konuşuluyor. Ambulans hizmetlerinde yüksek gelir düzeyine sahip Yalı Mahallesi’nde oturanlara öncelik tanınması, özellikle alt gelir düzeyine sahip vatandaşların oturduğu mahallelerde büyük tepki topluyor. Biz Aliağa sokaklarında duyduğumuz belediye ile ilgili iddiaların bir kısmını burada dile getirdik. Bu iddialardan Başkan Serkan Acar’ın haberi var mı? Bilemiyoruz. Eminim gerekli araştırmayı yapıp bizi de bilgilendirecektir.

Aliağa’daki seçim yarışını takip etmeye devam edeceğiz. Gelişmeleri yakından izleyip sizlere de aktaracağız.

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Tuncay kaleli
    5 yıl önce
    Saglık hizmetlerindeki söylentilerin hepsi yalan aliagada saglık özerine kim dediyse karalama atıyor başkan serkan acar öyle ekip kurduki milletin ekibi kim hastayda kimin evinde yemeyi pişmiyorsa kim izmire hastenere gidecekse onların bütün ihtiyacları karşılanır milletin ekimi aliaganın bütün ihtiyaclarını karşılıyor meyve veren agacı taşlaması kolay aliaga daha böyle başkan gelmedi aliagada ne kadar engelli bireyleri varsa onun yanında ve sonuna kadarda yanındayız ben bir engelli babası olarak milletin ekibi hasta sayısı 380 kişi bunları gece gündüz yanında ayrıca kimsesi olmayanların evlerinde yemeyi pişmeyenlerin evini temizleyemenlerin yanında 400 bakıma muhtacların yanında daha ne söyleyeyim söylenecek daha nelervar ama keşke gelipte bana dorsaydını size gercekleri anlatsaydım sevgi ve saygılarımla