YEREL SEÇİM PANİĞİ
Ayhan Saltan

Ayhan Saltan

Ayhan Saltan

YEREL SEÇİM PANİĞİ

26 Kasım 2018 - 14:02

Önümüzdeki yerel seçimlerde yaşanacak olan seçmen tercihleri bazı siyasi liderleri paniğe sevk etse de bunların içinde en az panik yaşayan lider bana göre Recep Tayyip Erdoğan.
Şimdiden kiminle ne iş yapacağını planladığı için sadece kendi iç çekişmelerini idare etmeye çalışıyor.
Aslında Erdoğan’ı paniğe sevk eden asıl mesele finansal panik halinin tüm memleket sathına yayılması.
Belki bir çok makro değerde sorun yok ama vatandaşlar arasında yaşanan durum ve ticari işletmelerin takındıkları tavrın izahı tam bir panik hali.
Soğan depolarının basılması gibi akla ziyan eylemler paniğin zirvesini gösterdi.
İşte bu şaşkınlık halini idare edebiliyorlar mı, orası meçhul.
Siyasi paniğe gelirsek MHP verilen görevi harfiyen uyguladığı için onların açısından sorun yok.
Birde kendi kadrolarını kamu imkanları ile kalkındırabilir ve buradan düşen payı seçmenine paylaştırabilirse sorun kalmaz.
CHP bu seçimlerde paniği en çok yaşayan parti.
Aslında tüm ülke konjonktürü CHP’nin esaslı bir seçim başarısı elde edebileceğini gösteriyor.
Panikte burada başlıyor.
Bu zamana kadar aldığı Trakya ve kıyı Ege şehirlerinde zorlanmayacak olsa da geçmişte kıl payı kaptırdığı belediyeler ile İstanbul ve Ankara paniğin asıl sebebi.
Açık söylemek gerekirse MHP Ak Parti ile yaptığı ittifakta partisine olan tercihlerde değil fakat ittifak lehine Ak Partiye istediği kendi seçmeninin oylarında kayda değer bir kayıp yaşıyor.
Bu önemli nokta itibarıyla kaybettiği oylardan Büyük bir kısmı İYİ Partiye gitse de 24 Haziran seçimleri sonrası İYİ Parti arzu edilen gelişmeyi gösteremediği için söz konusu oylar akacak yön arıyor.
Belki de görüştüğüm birçok MHP’li seçmenden edindiğim izlenim bu gidişle oylarını CHP ve Saadet Partisi arasında paylaştırabilecekleri yönünde.
Şu durumda eğer Meral Akşener Ankara özelinde Mansur Yavaş’ı İYİ Parti adına seçime katılmaya zorlar ve 24 Haziran seçimleri öncesinde olduğu gibi CHP’nin adayına karşı direndiği gibi yada CHP’nin Meral Akşener’e direndiği gibi tavır takınırlarsa küçük il ve ilçelerde kazanımlar olsa da İzmir dahil bütün önemli büyük şehirleri Ak Parti sorunsuz kazanır.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum