Yaşanabilir bir gelecek için “sıfır atık”

Geri dönüşüm sektörü, İzmir’de bu yıl ilk kez düzenlenecek olan uluslararası bir fuarda buluşmaya hazırlanıyor.

Yaşanabilir bir gelecek için “sıfır atık”

Geri dönüşüm sektörü, İzmir’de bu yıl ilk kez düzenlenecek olan uluslararası bir fuarda buluşmaya hazırlanıyor.

Yaşanabilir bir gelecek için “sıfır atık”
15 Nisan 2022 - 14:05

We-Cycle Geri Dönüşüm Katı Atık ve Çevre Teknolojileri Fuarı, 12-14 Mayıs 2022 tarihleri arasında fuarizmir’de kapılarını açıyor. Fuar kapsamında düzenlenecek Geri Dönüşüm Yarışması, gelecek nesillere geri dönüşüm bilincini kazandırmayı hedefliyor. 

Dirençli kent olma yolunda ilerleyen İzmir, gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakmak için kentte atık oluşumunun engellenmesi, azaltılması ve kaynağında dönüştürülmesi amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ ve Efor Fuarcılık işbirliğiyle We-Cycle Çevre ve Geri Dönüşüm Teknolojileri Fuarı’na ev sahipliği yapacak. Bu yıl ilk kez düzenlenecek fuar, kentlerde atıkların kaynağında ayrıştırılması, geri dönüşüm kültürünün yaratılması ve gereksiz kaynak kullanımının engellenmesi konularını gündemine alacak. We-Cycle Geri Dönüşüm Katı Atık ve Çevre Teknolojileri Fuarı, 12-14 Mayıs 2022 tarihleri arasında fuarizmir’de gerçekleşecek. 

Okullarda geri dönüşüm bilinci kazandırılacak

Fuar kapsamında, gelecek nesillerde geri dönüşüm bilincini kazandırmak amacıyla; İzmir Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü ile Gaziemir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü destekleriyle Geri Dönüşüm Yarışması düzenlenecek. İlk ve ortaöğretim öğrencileri arasında düzenlenecek yarışma; her eğitim seviyesindeki bireye geri dönüşüm ve çevre duyarlılığı bilincini aşılamak, teşvik etmek, hammadde kullanımını azaltmak, her atığın çöp olmadığını göstermek, atıkların zararlarını minimuma indirmek ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak gibi hedefleri içeriyor. 

 

Son başvuru 22 Nisan

İzmir il sınırı içerisinde öğrenim gören ilkokul öğrencilerinin “geri dönüştürülmüş ürün”, ortaokul öğrencilerinin “kısa film”, lise öğrencilerinin ise “geri dönüşüm projesi” kategorilerinde katılım sağlayabileceği yarışma başvuruları 22.04.2022 saat 17.00’a kadar Gaziemir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ya da [email protected] adresine yapılabilecek. Her kategoride ilk üçe giren proje Final Sergisi için 12-14 Mayıs 2022 tarihleri arasında düzenlenecek We-Cycle Geri Dönüşüm Katı Atık ve Çevre Teknolojileri Fuarı kapsamında sergilenecek. Ayrıca, bu tarihlerde düzenlenecek ödül töreni ile her üç kategoride verilen toplam 39 bin Türk Lirası ile ek ödüller, sahiplerini bulacak. Yarışmaya katılım koşulları ve detaylı bilgiler ise şöyle: 

  1. Yarışmaya ilkokul, ortaokul ve lisede örgün eğitim gören öğrenciler katılabilecektir.
    İlkokul Öğrencileri: Geri Dönüştürülmüş Ürün; Ortaokul Öğrencileri: Kısa Film; Lise Öğrencileri: Geri Dönüşüm Projesi kategorilerinde düzenlenecektir.
  2. Tasarım yapılacaksa geri dönüşümü mümkün olan malzemelerden kullanılabilir bir eşya üretmeye yönelik olmalıdır.
  3. Ürün ortaya çıkacaksa ürünün nasıl çalıştığını gösteren bir prototip şarttır.
  4. Tasarım ebatlarında herhangi bir sınırlama yoktur.
  5. Yarışmaya katılan tasarımlar özgün olmalıdır (Özgün ve orijinal olmayan tasarımlar hangi aşamada olursa olsun diskalifiye edilecektir.)
  6. Bir öğrenci birden fazla projeyle başvuru yapabilir.
  7. Öğrenciler grup halinde bir projeye dahil olabilir. Gruplar en fazla 3 öğrenci ile sınırlıdır.
  8. Projelerde danışman öğretmen olması zorunludur.
  9. Bir danışman öğretmen birden fazla projede yer alabilir.
  10. Jüri üyeleri ve birinci dereceden yakınları projeye yarışmacı ya da danışman olarak katılamazlar.
  11. Ahlaki değerlere saygılı olmayan, gerçek ve tüzel kişilere hakaret içeren tasarımlar yarışmaya katılamaz.
  12. Her tasarımın bir adı ve sloganı olmalıdır. Hazırlanan bilgi formunda tasarımın ismi ve sloganı belirtilmelidir.
  13. Tasarımın amacı ve yapılış şekli öğrenci tarafından yarışma esnasında anlatılmalıdır.
  14. Sağlığa zararlı ürünlerin(içki, sigara vs.)ambalajları ve reklamı kullanılmamalıdır.
  15. Son başvuru tarihi 22.04.2022 saat 17.00’dır. Başvuru süresi dolduktan sonra yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

BAŞVURUNUN YAPILACAĞI YER VE İLETİŞİM

Başvurular proje danışmanı ya da öğrenci ve velisi ile birlikte Gaziemir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yapılacaktır.  Daha detaylı bilgi için Gaziemir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Büro Ofisinden bilgi alınabilir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum