Vekil iftarda öğrenci mutfağına girdi

Vekil iftarda öğrenci mutfağına girdi

Vekil iftarda öğrenci mutfağına girdi
31 Mayıs 2019 - 12:23

Ege Üniversite’nde eğitim gören öğrencilerin evine misafir olan AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, öğrencilerle birlikte yemek hazırlayıp iftar yaptı.
AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Ramazan ayı boyunca çeşitli kesimlerle yaptığı iftar programlarına öğrencileri de ekledi. Bornova’da Ege Üniversitesi’nde okuyan öğrencilerin evine iftarda konuk olan Bölünmez Çankırı, öğrencilerin iftarlık yemeğini kendi elleriyle birlikte yaptı. Yoğun programlarının arasında mutfağa girmeyi ihmal etmeyen Bölünmez Çankırı, gurbette okuyan öğrenciler için kollarını sıvadı ve birbirinden lezzetli yemekler yaptı.
ÇOCUKLAR ANNE ELİNDEN YEMEK İSTİYOR
İftar öncesi mutfakta hem öğrencilerle sohbet eden hem de yemek yapan Bölünmez Çankırı’ya öğrenciler de yardım etti. Evde kendi çocuklarına ne kadar yoğun olursa olsun kendi elleriyle yemek yapmaya özen gösterdiğini öğrencilere aktaran Bölünmez Çankırı, “Yoğun programlarımın arasında eve gitme vakti geldiğinde birden anne olduğunuzu ve çocuklarınızın olduğunu da hatırlıyorsunuz. Telaşla manavdan ya da marketten bir şeyler alıp eve gelir gelmez mutfağa girip yemek hazırlıyorsunuz. Çünkü hangi işi yaparsanız yapın, çocuklar annelerinin elinden yapılan yemekleri daha bir iştahla yiyorlar. Ben de onların o iştahını gördükçe ne kadar yorgun olursam olayım, bir şekilde onlara yemek hazırlamaya çalışıyorum” dedi.
HEPİMİZ ÖĞRENCİ OLDUK
Gurbette öğrenci olarak okuyan ve annelerinin yaptığı yemekleri özleyen öğrenciler için Ramazan’da iftar yemeği hazırlamanın kendisi için en anlamlı iftar yemeklerinden biri olduğunu öğrencilere ifade eden Bölünmez Çankırı, “Mübarek Ramazan ayında evlerinden ve ailelerinden uzak olan siz değerli öğrencilerimizin bana evini ve mutfağın açması beni çok memnun etti. Öğrencilerimiz için ne yapsak azdır. Hepimiz hayatımızın bir bölümünde öğrenci olduk ve zorlu koşullardan geçtik. Öğrencilerin en doğal derdi her zaman akşama ne yiyeceğiz derdidir. Mübarek Ramazan ayında ise öğrencilerimizin bu derdi bir nebze olsun azalıyor. Her yerde verilen iftarlar öğrencilerimize ve ihtiyaç sahiplerine akşama ne yiyecekleri derdini bir ay boyunca unutturuyor. Bizlere bu nimetleri veren ve aynı iftar sofralarında buluşturan Rabbimize şükürler olsun” diye konuştu.
İftar yemeğinin hazırlanmasının ardından yer sofrasında bir araya gelen öğrenciler ve Bölünmez Çankırı, oruçlarını birlikte açarak iftar yaptı.
 
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum