Usta Objektiflere Ödül Zamanı

Usta Objektiflere Ödül Zamanı

Usta Objektiflere Ödül Zamanı

Usta Objektiflere Ödül Zamanı

Usta Objektiflere Ödül Zamanı
01 Kasım 2017 - 14:52

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde Arkas Holding, Yelken Federasyonu, Ege Açık Deniz Yat Kulübü ve Konak Pier işbirliğiyle düzenlenen İzmir Körfez Festivali'nin fotoğraf yarışmasında dereceye girenler ödüllerini törenle aldı.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ilk kez bu yıl gerçekleştirdiği İzmir Körfez Festivali'ne dikkat çekmek ve körfezde farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere ödülleri törenle verildi. Törene İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan’ın yanı sıra Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) Başkanı Doç. Dr. Beyhan Özdemir, Jüri üyeleri, yarışmacılar ve fotoğraf tutkunları katıldı.

 

Fotoğraf sanatı ölmez

İzmir Sanat’ta yapılan törende konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, İzmir’de ilk kez düzenlenen Körfez Festivali yarışlarının başarılı sonuçlar ortaya koyduğunu belirtti. Festivaldeki amaçlarının körfezin ve çevrenin temizliğine dikkat çekmek olduğunu ifade eden Dr. Aydoğan, “Bugün dünyanın en büyük sorunu olan çevre olayını ben İzmir’de çok iyi gözlemledim. Benim gençliğimde arıtma denilen bir şey yoktu. Kirlenmeyecek zannettiğimiz körfez 50 senede kirlendi ve İzmir körfeze küstü. Başka ülkelerin denizleri bitirdiği gibi bizler de körfezimizi bitirdik. Son yıllarda arıtmalar ve körfez temizliği sayesinde artık körfezle yeniden barıştık” dedi.

Gençlik yıllarında fotoğraf çekmeye meraklı olduğunu hatırlatan Dr. Aydoğan,  fotoğraf sanatının gelişimine değinerek, “Bir şeyi çok iyi anladım; teknoloji hangi düzeye gelirse gelsin, bu sanat ve sanatçılar ölmez” şeklinde konuştu.

 

İzmir’e yakışan bir festival

Türkiye Fotoğraf  Sanatı Federasyonu (TFSF) Başkanı Doç. Dr. Beyhan Özdemir ise yaklaşık 60 fotoğraf derneğinden oluşan Federasyon'un, fotoğraf sanatının bir üst kurumu olarak görev yaptığını ifade etti.  Beyhan Özdemir, fotoğrafı bir eğitim, bilim ve sanat olarak gören yaklaşık 10 bin kişilik sanatçı topluluğu olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Arkas Holding’in kentine, kenti içerisindeki çalışmalara bu şekilde bir destek verdiğini görmenin mutluluğu içerisinde olduğunu belirterek şöyle devam etti:

“Fotoğraf sanatçılarının çalışmalarını bir araya toplayıp onları değerlendirerek yaptığı bu çalışmayı önemsiyoruz. Bundan sonraki çalışmalarda dileğimiz o ki, İzmir’e yakışan fotoğraf derneklerini, üniversitelerin bölümlerini kapsayan Uluslararası İzmir Fotoğraf Festivali düzenlenmesi..”

 

517 fotoğraf yarıştı

Bu yıl ilk kez düzenlenen İzmir Körfez Festivali Fotoğraf Yarışması'da 140 fotoğrafçının 517 eseri yarışmış ve 4 eser ödüle, 30 eser ise sergilenmeye değer bulunmuştu. Yarışmada birincilik ödülünü Halit Kartal, ikincilik ödülünü Zehra Çöplü, üçüncülük ödülünü Mehmet Yasa alırken mansiyon ödülü ise Hakan Çöplü’ye verildi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum