Ünlü şefler ağırlanacak

Ege Uluslararası 4. Otel Ekipmanları, Ağırlama Konaklama Teknolojileri Fuarı ve Ev Dışı Tüketim Fuarı (HORECA) turizmcileri, konaklama sektörünü ve dünyanın en ünlü şeflerini ağırlayacak.

Ünlü şefler ağırlanacak

Ege Uluslararası 4. Otel Ekipmanları, Ağırlama Konaklama Teknolojileri Fuarı ve Ev Dışı Tüketim Fuarı (HORECA) turizmcileri, konaklama sektörünü ve dünyanın en ünlü şeflerini ağırlayacak.

Ünlü şefler ağırlanacak
20 Aralık 2018 - 09:19

Bir milyon kişiyi aşkın istihdam gücüyle Türkiye'nin konaklama sektöründeki en büyük çatı örgütü olan Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ile Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) işbirliğinde GL Platform tarafından düzenlenecek fuar, sektörün yol haritasını belirleyecek. TÜROFED üyesi işletmelerin satın alma yapacakları "nihai fuar" olarak kabul edilen HORECA'da 4 gün boyunca otel genel müdürleri, satın alma müdürleri ve mutfak şefleri kendilerine ait özel alanda ikili görüşmeler yapacak. 20-23 Şubat 2019 tarihleri arasında Fuarİzmir'de gerçekleşecek fuar; otel tekstili, mobilyaları, mutfak, otel odası, çamaşırhane, restoran ürün ve ekipmanları, aydınlatma, güvenlik sistemleri, havuz ve aksesuarları, soğutma grupları, otel ve restoran yapı danışmanlık firmalarını ağırlayacak.
Fuar kapsamında Ege'nin turizm kentleri belediye başkanlarının katılımıyla düzenlenecek “Turizm Zirvesi” ile sektörün yol haritası belirlenecek. Ege Şefler Yarışması'na da ev sahipliği yapacak fuarda Diyetisyen Taylan Kümeli’nin “Gençlerle eğlenceli yemek atölyesi” renkli görüntülere sahne olacak. Ünlü Yemek Yazarı Sahrap Soysal, “Lezzetli Ege Kasabaları” sunumuyla fuara damga vuracak. Barbekü ve sokak lezzetlerinde ise ünlü şeflerin tadımlarıyla damaklar şenlenecek. “Sütün en güzel hali Ege peynirleri” ve şarap özel bölümleri de fuarın yine ilgi çekici etkinlikleri olacak.
TURİZM İÇİN TURİZMCİLERDEN FUAR
TÜROFED Başkan Yardımcısı ve ETİK Başkanı Mehmet İşler, HORECA Fuarı'nın turizmin amiral gemisi olan konaklama sektörünün buluşmasına sahne olacağını belirterek "Türkiye’nin dört yanından ve yurt dışından gelecek alıcılar, Fuarİzmir’de bir araya gelecek. Bu tüm sektör açısından çok önemli. Çünkü turizm için aradığınız her şey bu fuarda olacak" dedi. Günümüzde benzer fuarların düzenlendiğini ancak HORECA Fuarı'nın tüm bunlardan farklı olduğunu söyleyen İşler "Çünkü bu fuar, turizmciler için turizmcilerin elini taşın altına koyduğu bir fuar. Biz onların derdini, isteklerini, taleplerini biliyoruz. Bu fuar bu yüzden turizmcilerin aradığını bulacakları bir fuar olacak" dedi.
Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkan Yardımcısı Rahmi Yılmaz da fuarda dünyanın önde gelen şeflerini ağırlayacaklarını belirtti. GL Platform Genel Müdürü Gül Ceylan ise HORECA'da yer almak isteyen sektördeki tedarikçilerin ellerini çabuk tutmasını isteyerek stant için sınırlı sayıda yer kaldığını söyledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum