‘’Umutlarınızı çalıyorlar’’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Buca’da açtıkları 24 saat yaşayan 100. Yıl Kitap Kafe ve Kütüphane’yi ziyaret etti, burada ders çalışan gençlerle sohbet etti

‘’Umutlarınızı çalıyorlar’’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Buca’da açtıkları 24 saat yaşayan 100. Yıl Kitap Kafe ve Kütüphane’yi ziyaret etti, burada ders çalışan gençlerle sohbet etti

‘’Umutlarınızı çalıyorlar’’
02 Mart 2024 - 11:17

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Buca’da açtığı 100. Yıl Kitap Kafe ve Kütüphane’yi ziyaret etti. Günde bin öğrenciyi ağırlayan 7 gün 24 saat açık olan kafe ve kütüphanede gençlerle sohbet eden Soyer, “Oy almanın en kolay ve tatlı yolu süse, püse yatırım yapmak. Görev süremde 50 yıldır halı altına süpürülen alanlara yatırım yaptım. Herkese demokratik davrandım. Bundan sonrada nerede olursam olayım sizler için daha fazlasını yapacağım” dedi. 
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Buca’da Aralık ayından beri hizmet veren kitap kafe ve kütüphaneyi ziyaret ederek gençlerle sohbet etti. Kentte 7 gün 24 saat açık tek kütüphane özelliğinde ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği kütüphanede Başkan Tunç Soyer gençlerin ilgisiyle karşılandı. Gençlerin sorularını yanıtlayan Başkan Soyer, “Hiçbir şeyden vazgeçecek değilim. Bu memleket için ne iş yapıyorsak yapalım elimizden ne geliyorsa daha fazlasını yapacağız. Bunlar nöbet işi. O yüzden ben bu dönem elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. İçim rahat. Bundan sonra nerede olursam, ne yaparsam en güzelini, en iyisini yapacağım. Ben bu ülkenin geleneklerini, geçmişini, kültürünü, değerlerini çok seviyorum ve bunları korumak için canla başla çalışmaya devam edeceğim” dedi.
 
Memleket için kendini vakfettiğini açıklayan Başkan Soyer, “40 yaşından sonra ne yapabilirim diye düşünüp, kendimi geliştirdim, ülkeler gezdim. 50 yaşında siyasete atıldım. Memleket için 15 yıldır hizmet üretiyorum. Demokrasi kıymetli yaşam biçimi, hesap verilebilirlik demek. Eğer tırpanlanmış, azaltılmış, erdemleri, değerleri yok sayılmışsa yüksek enflasyon oranları, derin yoksullukla yüzleşmeye devam edeceğiz. Hikayeyi değiştirmenin yolu demokrasi mücadelesinden geçer. Demokrasi olan yerde ülkenin ürettiği refahı adil paylaşırsınız. Demokrasi yoksa bir zümrenin refahı büyür, büyük çoğunluk büyük yoksulluklar yaşar. Aslolan demokrasi mücadelesidir” diye konuştu.
 
Tunç Soyer, “Dünyada refahı en yüksek ülkesi olabilecekken enflasyon, hayat pahalılığında dünyanın bir numarasıyız. Bu kader değil. Onu bilin. Yoksulluk, işsizlik, sefalet kader değil. Bir yılda para yatıran 125 bin kişiye 170 milyar lira faiz ödediler. Kimin parası bu? Senin paran, senin vergin, bizim paramızı milyonerlere faiz olarak verdiler. Tercih bu. 170 milyar İzmir Büyükşehir Belediyesi bütçesinin 5 misli. O parayla kaç metro, çocuk parkı yapardık, kaç otobüs alırdık, kaç kütüphane kurardık düşünün. Var olan parayı dağıtıyorlar. Hayalim güçlü demokrasiyi inşa etmek. Sağlık, eğitim, adalette demokratik ülke sağlamak. Demokrasi olmayan ülkede yönetim kabuğunu sertleştirerek kendi içinde olur. Tek derdi varlığını sürdürmektir. Hiçbir şey umurunda olmaz. Birileri sizin geleceğinizi çalıyor bu hırsızlık. Popülizm kulağa hoş geliyor ama istikbalinizi yok ediyor. Umutlarınızı çalıyorlar” ifadelerini kullandı. 
 
Oy kazanmanın en kolay ve tatlı yolunun süse, püse yatırım yapmak olduğunun altını çizen Soyer, “Görev süremde 50 yıldır halı altına süpürülen alanlara yatırım yaptım. Süse, püse yatırım yapmadım. Herkese demokratik davrandım. 5 yıl içinde daha fazlasını yapmak isterdim ama nerede olursam olayım sizler için daha fazlasını yapacağım. Siyaset hayatı dönüştürme sanatı. Siyaset yapanlar onu veya bunu seçerler, karar mekanizması siyasetten geçer. Güzel insanlar siyasetten uzak durdukça da şikâyet edilen şeyler değişmez. Şikâyet ettiğiniz ne varsa çözümü orda. Sizler siyaseti sevmiyorsunuz; kirli, pis buluyorsunuz. Siyasetle ilgilenin illa bir siyasi partinin peşine takılmaya gerek yok bunun için. Siyaset ne kadar kirli çirkin olursa olsun şikayet ettiklerimizin özünde bu var” diye konuştu.
 
Gece çorbası başlayacak
Buca 100. Yıl Kitap Kafe ve Kütüphane’yi her gün kullandıklarını anlatan öğrenciler, çok kalabalık olduğu için sıraya girdiklerini, ayrıca kahvelerin çok ucuz olduğunu, 25 liraya filtre kahve içtiklerini söylediler. Başkan Soyer, kahvenin yanına gece çorba servislerine de başlanması talimatı verdi. 18 yaşındaki Ayşenur Sönmez ders çalışmak için evden daha çok Buca’daki kitap kafe ve kütüphaneyi tercih ettiğini dile getirerek, “Evime en yakın tek kütüphane burası. Zaman verimli geçiyor. 7-24 açık. Bir şey yiyip içme zorunluluğu yok. Büyük ihtiyaçtı, belediye imkanlarıyla ücretsiz yararlanmak büyük fırsat. Sabah girip akşam çıkabiliyorum, kütüphaneden faydalanabiliyorum daha ne olsun” dedi.
 
Günde bin kişi ağırlıyor
APİKAM, Konak Metro, Mustafa Necati Kültür Merkezi, Seferihisar, Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi, Alsancak Tam Otomatik Otoparkı Kitap Kafeleri ile 7. şube olan İZELMAN A.Ş. 100. Yıl Buca Kitap Kafe, bahçeli iki katlı binadan oluşuyor. Zemin kat ve bahçe bölümü kafe, 1. katı kütüphane olarak hizmet veren bina 7 gün 24 saat açık. 150 kişi kapasiteye sahip kitap kafenin aynı zamanda 2. katında 150 metrekarelik kütüphane alanı bulunuyor. Ekonomik fiyatları, konforlu ortamı, ücretsiz, sınırsız interneti ve aile ortamı ile gençlerin kişisel gelişimlerine, sosyalleşmelerine, kitaba kolay ulaşmalarına imkan sağlıyor. 100. Yıl Buca Kitap Kafe günde bin kişiyi ağırlıyor.  
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum