Tugay: “Hiç kimse İzmir’e hizmet etmemize engel olamaz”

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, CHP Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki ile birlikte, Ege Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği, ardından Türkiye Giritliler ve Mübadiller Federasyonu’nu ziyaret etti

Tugay: “Hiç kimse İzmir’e hizmet etmemize engel olamaz”

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, CHP Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki ile birlikte, Ege Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği, ardından Türkiye Giritliler ve Mübadiller Federasyonu’nu ziyaret etti

Tugay: “Hiç kimse İzmir’e hizmet etmemize engel olamaz”
09 Şubat 2024 - 14:13

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay, hemşehri dernekleri ziyaretlerine devam ediyor. Ege Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği ve Türkiye Giritliler ve Mübadiller Federasyonu’nu ziyaret eden Tugay, belediye başkanı seçildikten sonra hizmete yoğunlaşacağını söyledi.
 
Tugay, Ege Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Celal Koç, yönetim kurulu ve üyeleriyle biraraya geldi. Tugay, “Ömer Eşki’nin Bornova Belediye Başkanı benim de İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığım şehrimize hayırlı olsun. Allah mahcup etmesin ikimizi. Çok çalışmaya, şehrimiz ve sizler için üzerimize düşeni yapmaya kararlıyız. Yeter ki yanımızda olun. İzmir’imizin her tarafı cennet. Görevimiz bu cenneti korumak, istismar ettirmemek. Bu konuda şüpheniz olmasın. Ondan sonra belediye hizmetlerini en iyi şekilde yerine getireceğiz. Hiç olmadığı kadar büyükşehir ve ilçe belediyeleri kenetlenmiş şekilde çalışacak bu benim sözüm olsun. Yollarımız, sularımız, kirli su, ilaçlama aksamadan yapılacak. Ulaşım sorunları halledilecek. Projelerimizi aşama aşama açıklayacağız. Bunların sözde açıklanması bir de hemen yapılması var. Biz açıklayacağız ve hızla uygulamaya geçeceğini göreceksiniz. Sevgimizle yapacağız. Her biriniz bizim için önemli yurttaşlarsınız. Sevginin yanına akıl ve bilimi koyacağız. Doğru kararlar alıp çalışkanlıkla hızlıca uygulayacağız” dedi. 
 
“Hiç kimse İzmir’e hizmet etmemize engel olamaz” diyen Tugay, şöyle konuştu; “Anadolu işgal edilmişken İzmir’den başlayan kurtuluş hareketi 9 Eylül’de düşmanı denize dökerek yurdun kurtuluşu ile neticelendiyse, o kararlılık bu şehirde varsa, bundan sonra halka hizmet etme, sahip çıkma yolunda kararlılık devam edecek. Partimize, cumhuriyete ve Atatürk’e inanın. Bu değerlere sahip çıkmanız. Biz bu milletin ayrılmaz bir parçası, bu milletin yetiştirdiği evlatlarıyız. Biz bu millete, ülkeye borcumuzu ödemek için yola çıktık. Hepimizin yolu açık olsun, güzel günlere birlikte ulaşalım.”
 
Türkiye Giritliler ve Mübadiller Federasyonu Genel Başkanı Zafer Yusuf Güzelkasap, yönetim kurulu, bağlı derneklerin yönetim kurulları ve üyeleriyle federasyon merkezinde buluşan Tugay, “İzmir’de Ege adalarından ve Balkanlardan göçen ve yerleşen çok sayıda insan var. Karşıyaka’da 5 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum. Karşıyaka’nın yüzde 60’ı Balkan göçmeni ya da adalardan göçen insanlardan oluşuyor. Onların İzmir’e taşıdığı bazı özellikler var. Bunlar aslında İzmir’in özünü oluşturuyor, öyle düşünüyorum. İzmir’e gelen yerleşen herkes onlara adapte oluyor. Ne mutlu bize ki böylesine çağdaş, modern, cumhuriyet değerlerine bağlı, birbirine hoşgörüyle, saygıyla yaklaşan şehre dönüşüyor. Öncelikli görevimiz, şehrimizin bu niteliğini korumak, bozulmasına izin vermemek. İnsanımızın üzerinde demokratik olmayan, cumhuriyet değerlerine aykırı her türlü baskıya karşı dimdik durmak. Bu görev aslında yurdun her tarafında özellikle Cumhuriyet Halk Partili’lerin kendine edindiği görevdir. Bunu yaptığımız için hiç kimse bu ülkenin Cumhuriyetini, Atatürk’e bağlılığını yok edemedi. Bunun üzerine eklememiz gereken çok şey olduğunu biliyoruz. Bu dönemde örneklerini göreceksiniz. Ömer Eşki Bornova’da, ben Büyükşehir’de ihtiyacınız olan, sunulması gereken belediyecilik hizmetlerini en üst düzeyde hak ettiğiniz şekilde sunacağız. Size mutlak sözümüz. Endişeniz olmasın. Önümdeki 45-50 gün bol bol konuşacağız. Vaadettiğimiz projeleri uzun uzun anlatacağız” diye konuştu. 
 
 
“Ben bu şehrin yetiştirdiği eğitimli ve başarılı insanlardan biriyim. Hayatını İzmir’de geçirmiş, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde okumuş, daha sonra uzman cerrah olmuş, 30 yıl doktorluk yaptıktan sonra vatani görev olarak siyasete atılmayı görev bilmiş, hem partideki görevleriyle son 5 senede Karşıyaka’daki belediye başkanlığıyla aydınlanma karşıtı hareketlere karşı dimdik durmuş arkadaşınız, kardeşiniz, evladınızım” diyen Tugay, sözlerini şöyle tamamladı: “Bundan sonra bu mücadelem devam edecek. Hem belediye başkanlığımızı çok iyi yapacağız hem bu şehre değer katacağız, vizyon katacağız. Şehrin sahip olduğu kültürel değerlerinin hepsini gözümüz gibi koruyacağız. Bunlardan biri adalardan İzmir’e taşınmış kültürdür. Başta Girit mutfağı olmak üzere size ait ne kadar değer varsa onlar bizim değerlerimizdir. Korumak için de üzerime düşeni yapacağım. Karşıyaka’mızda yaptığımız festivallerde Giritli derneklerinin katılımı oldu. Bundan sonra böyle çalışmayı sürdüreceğiz. Gözlerinizdeki kuşkular silinsin. Biz sizin yakınınız, ailenizin ferdi, bu şehrin yetiştirdiği evlatlarıyız. Üzerimize düşeni, eksik ne varsa yapacağız. Sevgiyle, sevdiğimiz değer verdiğimiz insanlara mahcup olmamak için yapacağız. Kararlı olduğumuzu bilin, hazırız, her konu için çözümümüz var. 5. senenin sonunda karşınıza açık bir alın dik bir baş ile çıkacağımızdan eminim.”
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum