Torbalı'dan acı haber

Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur (57), 4 gün önce kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Torbalı'dan acı haber

Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur (57), 4 gün önce kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Torbalı'dan acı haber
19 Nisan 2021 - 08:00

İsmail Uygur'un oturduğu Cumhuriyet Mahallesi Koruluk Evleri'nde bulunan apartmanlarında yaklaşık 1.5 ay önce yangın çıkmış, aralarında Başkan Uygur, eşi ve oğlunun da bulunduğu 7 kişi dumandan etkilenerek hastaneye kaldırılmıştı. Solunum rahatsızlığı bulunan Başkan İsmail Uygur, 6 gün süren tedavisinin ardından taburcu olmuş ve evinde tedavisi devam ediyordu. Solunum rahatsızlığına bağlı olarak 14 Nisan'da Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan ve yoğun bakımda tedavisi süren Başkan İsmail Uygur, akşam saatlerinde hayatını kaybetti.
Evli ve 2 çocuk babası Uygur, Torbalı'da 2004-2014 yıllarında da başkanlık görevinde bulunmuş son mahalli seçimlerde yeniden belediye başkanı seçilmişti. 
Solunum rahatsızlığından dolayı tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden İsmail Uygur için arkadaşları, siyasi ve işadamlarının da bulunduğu çok sayıda kişi sosyal medyadan başsağlığı mesajları yayınladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu, Twitter hesabından yayımladığı taziye mesajında "Torbalı Belediye Başkanımız Ramazan İsmail Uygur’u kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Uygur’a Allah’tan rahmet başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerine sabır diliyorum. Başımız sağ olsun" dedi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sosyal hesabından yaptığı paylaşımda, "Torbalı Belediye Başkanımız sayın İsmail Uygur’u kaybetmiş olmanın derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Acımız büyük" ifadelerine kullandı.
Sosyal medya hesabından taziye mesajı yayımlayan AK Parti Genel Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım da "İzmir Torbalı Belediye Başkanı Ramazan İsmail Uygur vefat etmiştir. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesi, yakınları ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne başsağlığı dilerim" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ ise yaptığı paylaşımda "Vefat haberini almanın üzüntüsünü yaşadığım Torbalı Belediye Başkanı Ramazan İsmail Uygur’a Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun" ifadelerini kullandı.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da yayımladığı taziye mesajında "Torbalı Belediye Başkanımız Ramazan İsmail Uygur’un hayatını kaybettiğini üzülerek öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyorum" ifadelerine yer verdi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun sosyal medya hesabından yaptığı açıklama, ''Seni unutmayacağız Başkan! Çok üzgünüm... Torbalı Belediye Başkanımız Ramazan İsmail Uygur’u kaybettik. Acımız büyük. Başımız sağolsun. Işıklar içinde uyu..." ifadelerini kullandı.
-Uygur kimdir?
İsmail Uygur, 1964 yılında Torbalı'da dünyaya geldi. İlk ve lise eğitimini Torbalı’da gördü. İzmir Ege Üniversitesi'nde Türk-İslam Felsefesi-Sosyoloji ve Psikoloji Eğitimi görerek lisans eğitimini tamamladı. Uygur, 1982 yılından beri Torbalı'da serbest muhasebecilik mesleğini yerine getirdi. 1992 yılından itibaren çeşitli kademelerde yöneticisi olduğu Cumhuriyet Halk Partisi tarafından 2004 ve 2009 yerel seçimlerinde belediye başkan adayı olarak gösterildi ve 10 yıl Torbalı Belediye Başkanlığı yaptı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum