Tarım sektörü Ödemiş’te buluşuyor

Ege Bölgesi’nde tarım ve hayvancılığın önemli merkezlerinden olan Ödemiş, 23 Kasım’da “Küçük Menderes Havzasında Tarım ve Suyun Geleceği” paneline ev sahipliği yapacak. Tarım ve hayvancılığın önde gelen isimleri tarımı, iklim krizini ve susuzluk tehlikesini Ödemiş’te konuşacak.

Tarım sektörü Ödemiş’te buluşuyor

Ege Bölgesi’nde tarım ve hayvancılığın önemli merkezlerinden olan Ödemiş, 23 Kasım’da “Küçük Menderes Havzasında Tarım ve Suyun Geleceği” paneline ev sahipliği yapacak. Tarım ve hayvancılığın önde gelen isimleri tarımı, iklim krizini ve susuzluk tehlikesini Ödemiş’te konuşacak.

Tarım sektörü Ödemiş’te buluşuyor
19 Kasım 2022 - 13:10

İzmir Tarım Grubu’nun havza sorunları etkinlik dizisinde bu kez Küçük Menderes havzasının sorunlarına Ödemiş Belediyesi ve İzmir Tarım Grubu işbirliğiyle ışık tutulacak. Ödemiş Belediyesi’nin ev sahipliğinde 23 Kasım 2022 Çarşamba günü “Küçük Menderes Havzasında Tarım ve Suyun Geleceği” paneli yapılacak.
 
Ödemiş Belediye Kültür Merkezi’nde 13.00’de başlayacak panelin açılış konuşmalarını İzmir Tarım Grubu adına gazeteci-yazar İsmail Uğural, Ödemiş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kocaağa, Ziraat Odaları İzmir Koordinasyon Kurulu Başkanı İbrahim Erdallı, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Dr. Hakan Çakıcı, TMMOB Peyzaj Mimarları Odası İzmir Şube Başkanı Elvin Sönmez Güler, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran ve Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş yapacak.
 
Panelin ilk oturumunda 13.30-15.00 arası Küçük Menderes Havzasında tarımın geleceği ele alınacak. Dr. Hüseyin Akdemir moderatörlüğündeki oturumda Ziraat Mühendisi Özkan Akgün, Mehmet Doğan, Küçük Menderes Stratejik Plan hazırlama ekibinden Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü’nden Prof. Dr. Yusuf Kurucu ve İzmir Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Dr. Fatih Kılıç sunumlarını gerçekleştirecek. 15.20’de başlayacak ikinci oturumda ise tüm havzayı bekleyen susuzluk tehlikesine dikkat çekilecek. Küçük Menderes Havzasında Suyun Geleceği oturumunda Ziraat Yüksek Mühendisi Ahmet Tomar moderatörlük yapacak. Ödemiş Belediye Başkan Yardımcısı ve Küçük Menderes Sulama Birliği eski Başkanı Özay Kaptan, Tarım ve Orman Bakanlığı Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi’nden Ziraat Yüksek Mühendisi Şener Özçelik, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerafettin Aşık ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Alim Murathan, Küçük Menderes havzasındaki su durumu, sulama projeleri ve sulamayla ilgili çözümleri konuşacak.
 
Eriş: “tüm çiftçilerimizi bekliyoruz”
Tarım ve hayvancılıkta üreten belediyecilik projelerinin yanı sıra üreticinin sesi olmak ve çözümleri birlikte geliştirmek üzere çalıştıklarını belirten Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Dünyanın en verimli topraklarında tarımın sürdürülebilir olması, üreticinin doğduğu yerde doyup emeğinin karşılığını alması biz taşın altına elimizi koyuyoruz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’in ‘Başka bir tarım mümkün’ vizyonuyla uyumlu biçimde belediyemiz bünyesinde Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nü kurarak başladığımız bu destek yolculuğunda sulama çalışmaları, üretim yollarında rekor miktardaki düzenlemelerimiz, üreticimize örnek ve öncü olmak adına kurduğumuz üretim tesislerimiz ve atalık tohumlarımızı çoğaltmaya yönelik hamlelerimizle ilerliyoruz. Bunun yanında geçtiğimiz ay süt ve süs bitkilerinde olduğu gibi üreticimizin sorun ve talepleri için seslerini duyurmalarını sağlamak için etkinlikler düzenliyor, fuar ve sergi gibi organizasyonlara tam destek veriyoruz. Şimdi de İzmir tarımı için önemli etkinliklere ve çalışmalara imza atan İzmir Tarım Grubumuzla birlikte hepimize hayat veren Küçük Menderes Havzası’nın tarımdaki geleceğini ve hissetmeye başladığımız susuzluk tehlikesini değerlendireceğiz. Bilim insanlarımızla birlikte tarım ve hayvancılığın önde gelen isimleri tecrübelerini ve çözüm önerilerini bizlerle paylaşacak. Belki de bir çıkış yolu için yol haritasının ilk adımlarını Ödemiş’ten atmış olacağız. Bu verimli topraklarda, böylesine çalışkan üreticilerimizle tarım ve hayvancılıkta her şeyin daha güzel olması, yerelde kalkınmanın sağlanması hepimizin ortak dileğidir. Bu anlamda 23 Kasım Çarşamba günü düzenlenecek panele havzamızdaki tüm çiftçilerimizi, toprağa ve doğaya gönül veren herkesi bekliyoruz” dedi.
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum