Sürdürülebilir çevre için atıklarını azalttılar

Özel İzmir SEV İlköğretim Kurumları öğrencileri, Avrupa Atık Azaltım Haftası’nı, atıkların azaltılması, ürünlerin yeniden kullanılması ve geri dönüştürülmesi çalışmalarıyla kutladı.

Sürdürülebilir çevre için atıklarını azalttılar

Özel İzmir SEV İlköğretim Kurumları öğrencileri, Avrupa Atık Azaltım Haftası’nı, atıkların azaltılması, ürünlerin yeniden kullanılması ve geri dönüştürülmesi çalışmalarıyla kutladı.

Sürdürülebilir çevre için atıklarını azalttılar
01 Aralık 2022 - 13:36

Özel İzmir SEV İlköğretim Kurumları, 25. yılında öğrencileriyle kurumun sürdürülebilirlik hedefi “gezegenimizi koruma ve eyleme geçme” teması altında, etkinlikler gerçekleştirdi. Etkinlikler içinde atık canavarı ve yeşil dönüşüm sınıfı uygulaması, alışverişsiz gün, “Çöpüme Nasıl Sahip Çıkarım?” seminerleri, Re:waste Atık Yönetimine Yaklaşım Sergisi, zeytin hasatı, yeşeren ağaç projeleri yer aldı. İzmir SEV İlköğretim Kurumları, uzun yıllardır sürdürdüğü eko okul çalışmaları, global school program uygulamaları ile gezegenimizin geleceği için sorumluluk alan öğrenciler yetiştirmeyi hedefliyor.
 
RE:Waste sergisi
Çöpüne Sahip Çık Vakfı işbirliği ile kurum içinde 3 ayrı okulda düzenlenen RE:Waste sergisi, kentlerde üretilen atıklarla ilgili farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Re:Waste sergisi atıklar konusunda altta yatan sorunları anlatırken, bu sorunların çözülmesi için atılması gereken adımları yenilikçi çözümlerle açıklayan bir sergi. Sergi tüm öğrenciler tarafından öğretmenleri eşliğinde gezilerek bilgi paylaşımı sağlandı.
 
“Çöpümüze nasıl sahip çıkarız?” semineri
Temiz bir çevre için çöpün azaltılması, doğru yere atılması ve değerlendirilmesi konusunda toplumun hassasiyet ile davrandığı sürdürülebilir bir dünya yaratmak amacıyla faaliyet gösteren Çöpüne Sahip Çık Vakfı’nın Projeler Yöneticisi Ece Kuray Tunçsav tarafından İlkokul ve Ortaokul öğrencilerine “Çöpümüze Nasıl Sahip Çıkarız?” semineri verildi.
 
Atık canavarı ve yeşil dönüşüm sınıfı
Kurum içinde atık ayrıştırma ve geri dönüşüm çalışmalarının sürekliliğinin sağlanması ve öğrencilerin bu konuda farkındalıklarının artması için yıl içerisinde çeşitli projeler gerçekleştirilen kurumda, atık canavarı uygulaması başlatıldı. Öğrenciler evlerinden getirdikleri ambalaj atıkları ile sınıflarında yer alan bir afişi tamamlayarak, yeşil dönüşüm sınıfı olması hedefi ile haftayı tamamladı.
 
Alışverişsiz gün uygulaması
Öğrencilerinin ihtiyacı olanı almaları, tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları ve bilinçli birer tüketici olmalarına büyük önem veren İzmir SEV İlköğretim Kurumları, etkinliklerin kapsamını genişleterek velilerin de desteği ile, 23 Kasım Çarşamba gününü alışverişsiz gün ilan etti.
 
Zeytin hikayesi
Atık azaltım haftasında kampüs alanında yer alan zeytinlerin hasatlarını tamamlayan öğrenciler, hafta boyunca zeytin temasında bilgilendirme ve farkındalık çalışmaları gerçekleştirdiler. Köstem Zeytinyağı Müzesi kurucusu Güler Köstem tarafından gerçekleştirilen “Zeytin Hikayesi” sunumu ile öğrenciler Anadolu’da zeytinin yeri ve önemi ile ilgili detaylı bilgi edindiler.
 
Özel İzmir SEV İlköğretim Kurumları, her sene gerçekleştirdiği farklı uygulama ve etkinliklerle, sürdürülebilirlik temasında çalışmalarıyla, öğrencilerinin gezegenin ve insanlarının geleceği için kritik öneme sahip olan sürdürülebilir kalkınma amaçlarına yönelik farkındalık ve alışkanlık kazanmasına yönelik çalışıyor.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum