Sinema sektörü Güzelbahçe’de masaya yatacak

Sinema sektörü Güzelbahçe’de masaya yatacak

Sinema sektörü Güzelbahçe’de masaya yatacak
16 Aralık 2018 - 11:27

Güzelbahçe Belediyesi, Ege Rotary ve EON Akademi işbirliğiyle düzenlenen
 “İzmir’de Sinema Yeniden Doğsun!” adlı panelde sinema endüstrisi masaya yatırılacak.
Güzelbahçe Atatürk Kültür Merkezi’nde 20 Aralık günü saat 14.00 de gerçekleştirilecek panelde  amaç; "İzmir’in Ekonomik ve Kültürel Gelişimini Güçlendirmek adına Sinema Endüstrisini İzmir’de canlandırma konusunu gündeme getirmek" olacak.
 
Moderatörlüğünü Tiyatro, Sinema ve Dizi oyuncusu  Levent Öktem’in yapacağı panelde ; Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-Televizyon ve Sinema Bölümü Sinema Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Lale Kabadayı,  "Felsefeden Sosyolojiye İzmir’in Sinema İçin Olanaklılığı" konusunu anlatacak.
 
Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Asuman Altay,
"Sinema endüstrisinin ekonomik ve mali boyutu: Devlet ve Özel Sektör Açısından değerlendirme " konusunu masaya yatıracak.
 
Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Dr. Hilal Yılmaz "Kent tanıtımında sinemanın nemi ve dış ülke örnekleri" ni anlatırken,
Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü, Doç.Dr.Çağrı İnceoğlu da"Festivallerin sinema endüstrisine katkısı"nı alatacak.
İzmir’in Lokomotif  sektörü olmaya aday sinema sektörüne kurumların dikkatini çekmek, Türkiye’deki sinema endüstrisini İzmir’e davet etmenin yollarını konuşmak, sektörün yeni mezunlarına istihdam fırsatları yaratmak üzere altyapı kurulmasına vesile olmak ve  sektörün deneyimli oyuncuları ile öğrencileri buluşturmayı amaçlayan panele
İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener,  Ege Bölge Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, Üniversitelerin yöneticileri, öğrenciler, Ege Bölgesi Rotary Kulüpleri’nin üyeleri  ve iş dünyasından katılımlar bekleniyor.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum