"Sevginin kaybettiği görülmüş mü?"  

31 Mart yerel seçimini kazanarak Çeşme Belediye Başkanı seçilen Ekrem Oran,  “Çeşmeliler'in yüzünü güldürmek için geldim. Herkesle barışık olarak çalışacağız. Herkesi kucaklayacağız. Herkesi seviyoruz" dedi.

"Sevginin kaybettiği görülmüş mü?"  

31 Mart yerel seçimini kazanarak Çeşme Belediye Başkanı seçilen Ekrem Oran,  “Çeşmeliler'in yüzünü güldürmek için geldim. Herkesle barışık olarak çalışacağız. Herkesi kucaklayacağız. Herkesi seviyoruz" dedi.

01 Nisan 2019 - 11:38

31 Mart yerel seçimlerinde Millet İttifakı Çeşme Belediye Başkan adayı Ekrem Oran, resmi olmayan sonuçlara göre, 14 bin 425 oy alarak seçimi kazanırken, Cumhur İttifakı adayı Mustafa Cenger, 11 bin 271 oy, bağımsız aday Esen Fatma Kabadayı Whiting ise 617 aldı.
Seçim sonuçlarını CHP İlçe Örgütünde takip eden Oran, sonuçlar belli olduktan sonra yaptığı ilk açıklamada, “Mazbatamı aldıktan sonra yapacağım ilk iş en az oy aldığım TOKİ’ye hizmet götürmek olacak” dedi.
Seçim sonuçları belli olduktan sonra CHP İlçe binası önünde toplanan vatandaşlar bandonun çaldığı müzik eşliğinde Zeybek oynayarak seçim coşkusunu doyasıya yaşadılar.
Seçim sonucunu öğrenerek Çeşme'ye gelen yüzlerce araçlık konvoy, Çeşme çarşısını dolduran coşkulu kalabalığın arasından zorluklarla geçerken, "Bizim Eko", "Başkan Eko" sloganları, Çeşme çarşısında yankılandı.
Çeşme çarşısındaki binlerce kişi, bando eşliğinde, sloganlar atarak, Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Cumhuriyet Meydanı'nda bandonun ve seçim araçlarının çaldığı şarkılarla coşan binlerce kişi, şarkılara eşlik ederek dans ederken, gençlerin yaktığı meşaleler Cumhuriyet Meydanı'nı aydınlattı.
Coşkulu kalabalığın alkışları ile, annesi Selin Oran, eşi Nuriş Oran ve oğlu Nazım Çetin Oran ile birlikte Cumhuriyet Meydanı'na gelen ve coşkulu kalabalığı selamlayan Oran, yaptığı konuşmada, “Kampanyamız boyunca iftiralar attılar, kumpaslar kurmaya, çamur atmaya çalıştılar. Bunlara rağmen, ‘Biz kazandık, biz kazandık, Çeşme kazandı. Sevginin kaybettiği görülmüş mü? Sevdanın hiç kaybettiği görülmüş mü? Biz dedik ki; 'Çeşme bizim sevdamız, Çeşme bizim aşkımız'. ” dedi. 
"Çeşmeli'nin yüzünü güldürmek için geldim"
Herkese daha çok iş, daha çok aş için başkan olduğunu vurgulayan Oran, "Çeşmeli'nin yüzünü güldürmek için geldim. Herkesle barışık olarak çalışacağız. Herkesi kucaklayacağız. Herkesi seviyoruz. Çeşme; 'o yabancı' dedikleri Ekrem Oran'ın evi, Çeşmeliler de ailesi. Ben, Türkiye sınırları içinde yaşamaktan gurur duyan, ay yıldızlı bayrağın altında yaşamak için ölüme hazır olan Ekrem Oran'ım" diye vurguladı.
"Şimdi Çeşme'de çalışma zamanı" 
Yerel seçimlerin artık bittiğini belirten Oran, "Şimdi Çeşme'de çalışma zamanı. Çeşme'de işi ve aşı arttırma zamanı. Çeşme'de herkesle barışma zamanı. En kısa sürede, özellikle TOKİ'ye gideceğim ve onlara hizmetin kralını vereceğim" diye açıkladı.
"Eylül ayının sonunda Çeşme Festivali'ni yeniden başlatacağız"
Artık seçim dönemi bittiğini vurgulayan Oran, "Elbette seçimi kazandık diye kutlayacağız. Ama asla taşkınlık yapmayacağız. Bize oy vermeyenleri de kazanmak için, beş yıl boyunca çok çalışacağız. Bu hafta sonu Alaçatı Ot Festivali'miz var. Seçim toplantılarımda da söz verdiğim gibi, bir efsaneyi yeniden canlandıracağız ve Eylül ayının sonunda Çeşme Festivali'ni yeniden başlatacağız" diye açıkladı. 
Alaçatı'ya giderek, Alaçatılılar'a teşekkür etti
Konuşmasının ardından, sevgi gösterileri arasında Cumhuriyet Meydanı'ndan ayrılan Ekrem Oran, Alaçatılılar'a teşekkür etmek için Alaçatı'ya gitti. Alaçatı'da da büyük bir kalabalık tarafından coşkuyla karşılanan Oran, annesi, eşi ve oğlu ile birlikte Alaçatılılar'ı selamladı.
"19 Mayıs'ta Alaçatı hizmet binamızı açacağız"
Alaçatılılar'a, seçimde kendisini bağrına bastığı için teşekkür eden Oran, "Çeşme Belediyesi'nden bile önce, 1873 yılında açılan Alaçatı Belediyesi'ni, sizlere sormadan kapattılar. 19 Mayıs 2019'da, Atatürk'ün Samsun'a çıkışının yüzüncü yıl dönümünde, hep beraber, Alaçatı Belediye binamızı, Çeşme Belediye'sinin hizmet binası olarak, belediyenin bütün birimlerinin yer alacağı şekilde açacağız" diye açıkladı. 
Alaçatıspor'a şampiyonluk primi sözü
Alaçatıspor'a Paly-Off maçlarında başarı dileyen Oran, "Alaçatıspor Kulübü, hiç kimsenin malı değil. Alaçatıspor da, Çeşme Belediyespor da hepimizin. Buradan açıklıyorum; Alaçatıspor, Play-Off'ta başarılı olup bir üst lige çıkarsa, şampiyonluk primini biz vereceğiz" diye açıkladı. 
Oran, Alaçatı'daki coşkulu seçim kutlamasının ardından, Alaçatılılar'ı, 1 Nisan Pazartesi akşamı, saat 21.00'de Çeşme Cumhuriyet Meydanı'ndaki kutlamaya davet ederek konuşmasını tamamladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum