“Serdar Aksoy Verdiği Sözü Tutmadı”

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, adaylığı döneminde Hayvan Hakları Federasyonu’na (HAYTAP) verdiği “Menemen’de bir daha deve güreşi yaptırmayacağım” sözünü tutmadı.

“Serdar Aksoy Verdiği Sözü Tutmadı”

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, adaylığı döneminde Hayvan Hakları Federasyonu’na (HAYTAP) verdiği “Menemen’de bir daha deve güreşi yaptırmayacağım” sözünü tutmadı.

“Serdar Aksoy Verdiği Sözü Tutmadı”
10 Ocak 2020 - 12:36

HAYTAP Yetkilisi Esin Önder geçtiğimiz hafta Serdar Aksoy’un kendilerini deveciler ile bir araya getirdiğini karşı çıkmalarına rağmen Ayın 12’sinde deve güreşi yaptırma kararı aldığını söyledi. . HAYTAP olarak deve güreşi yerine şenlik ve deve güzellik yarışması yapmayı teklif ettiklerini ancak kabul görmediğini vurgulayarak, “ üstelik Başkan Serdar Aksoy’un fotoğraflarını Deve Güreşi afişlerinde görünce şok olduk.” diye konuştu.
Seçim döneminde bir araya geldiği HAYTAP yetkililerine seçimden sonra birlikte çalışacaklarını Söyleyen Başkan Serdar Aksoy, başkan seçildikten sonra verdiği sözü tutmadı. Ayın 12’sinde deve güreşi düzenleme kararı alan ve afişlere fotoğrafını koyan Aksoy’a hayvan severlerin tepkisi bitmiyor. HAYTAP yönetimi ve üyeleri, başkanın sözünde durmamasını kınadı.
Bir süre önce Başkan AKSOY ile bir araya geldiklerini kaydeden HAYTAP yöneticileri, "Görüşmeye gittiğimizde söz verdiği maddeler arasında hayvanat bahçesinin kapatılması ve deve güreşleri yerine güzellik yarışması ve yörük şenliği yapılması konusunda anlaşmıştık. Daha sonraki günlerde yine söz almaya gittiğimizde; “Ben burada güreşler için harcanan parayı ilçemdeki eğitim için çocuklara harcarım” diyen ve cesurca adım atan  Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal'ı örnek göstermiştik.. Bir ay önce de Başkan Aksoy'a Gölpark’taki hayvanat bahçesini kapattığı  ve “deve güreşlerine ön ayak olmam karışmam” dediği için teşekkür plaketimizi de vermiştik" dedi.
Bir hafta önce Başkan Aksoy’un kendilerini devecilerle buluşturmak ısrar ettiğini, ifade eden HAYTAP yetkilileri, "Arkadaşlarımız  Senem Demirel Acar ve Sahara Meral ile gittik. Devecilere zeytin dalı bile götürdük. “Dövüş yerine birlikte şenlik yapalım. Develerin en bol olduğu Arabistan bile güzellik yarışması yapıyor" dedik. Deveciler ısrarla güreş dedikleri dövüşe develerin ihtiyacı olduğunu söyledi. Başkan Aksoy, bize verdiği sözde durmayıp, 12 Ocak Pazar günü deve güreşi yapacağını ilan etti. Bizce başkana hiç yakışmadı! Çağdaş çalışma yarışına girmiş ülkemizde, geleneksel diyerek yaptırılan güreşler zaman içinde değiştirilmelidir! Toplumlar ancak bu şekilde uygarlaşır. Bu sevdadan vazgeçen tüm belediye başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. Başkan Aksoy, bir de afişlere kendi fotoğrafını da koymuş. Bu nasıl bir söz. Bunu protesto ediyoruz" diye konuştu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum