Şengül: Oylarımızı arttırdık

Şengül: Oylarımızı arttırdık

Şengül: Oylarımızı arttırdık
03 Nisan 2019 - 09:07

31 Mart yerel seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, "İzmir'de, bir önceki seçime göre oylarımızı arttırdık. Ancak yaşam tarzı ve ideolojik söylemler üzerinden yapılan kutuplaştırma siyasetinin de etkisiyle, İzmir'deki oy artışımızı ilçe belediye başkanlığı sayısına yansıtamadık. Bu seçimde CHP'lilerin bir bölümü de bize oy verdi, gönlünü açtı. Ancak CHP, bu açığını HDP oylarıyla kapattı" dedi.
Resmi olmayan sonuçlara göre İzmir halkının kendilerine muhalefet görevi verdiğini ifade eden Başkan Şengül, bunu en iyi şekilde yerine getireceklerini dile getirdi.
ÇATIŞMADAN UZAK DURDUK
Başkan Şengül, "Öncelikle sonuçların Türkiye ve İzmir için hayırlı olmasını diliyorum. İzmir'e yakışan demokratik olgunluk ve hoşgörü içerisinde seçim tamamlandı. İzmir halkı tercihini yaptı. Bize de seçim sonucuna saygı duymak düşer. Biz, seçim süreci boyunca hep 'İzmir kazansın' dedik. İzmir'de ideolojiye dayanan değil, kentin sorunlarının çözümünü ön plana alan bir tutum sergiledik. İzmir'e ilişkin projelerimizi anlattık. Kavgadan, çatışmadan uzak durduk. Bu sayede İzmir'de, son seçime göre oylarımızı arttırdık. CHP seçmeninden de ciddi anlamda destek gördük. Geçtiğimiz dönemde CHP'yi tercih eden kardeşlerimizin bir bölümü, bu seçimde Cumhur İttifakı'ndan yana tavır aldı. Ancak tüm bunlara rağmen İzmir'in geleceğini hiç umursamadan, ortak değerlerimiz ve yaşam tarzı üzerinden siyaset yapanlar, vatandaşlarımızı kutuplaştırmak için ne gerekiyorsa yaptı. Bu durum da sonuçlara etki etti" dedi.
İZMİR'İN ÇIKARLARI DOĞRULTUSUNDA ÇALIŞMAYA DEVAM
Başkan Şengül, şöyle devam etti: "Seçimden önce hep söylediğim gibi benim de çocuklarımın da geleceği İzmir'de. Şehrimizin daha iyi noktaya gelmesi için üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Bugüne kadar olduğu gibi İzmir'in menfaatine olan her projenin destekçisi olacağız. İzmir'e, Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımı AK Parti döneminde yapıldı. Bundan sonra da devam eden projelere yenileri eklenerek, yatırımlar sürecek. İzmir'in çıkarları doğrultusunda, etkin muhalefetimizi de sürdüreceğiz. Kazandığımız ilçelerde halkımıza en iyi hizmeti götüreceğiz. Belediye başkanlarımızın seçimden önce vadettiği her projenin takipçisi olacağız."

YORUMLAR

  • 0 Yorum