Selvitopu maske üretimini inceledi

Selvitopu maske üretimini inceledi

Selvitopu maske üretimini inceledi
27 Nisan 2020 - 11:55

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, koronavirüs salgınına karşı Barış Semt Merkezi dikiş atölyesinde günde yaklaşık 2 bin 500 maske diken gönüllüleri ziyaret ederek, çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Karabağlar Belediyesi, salgın nedeniyle vatandaşların artan talebini dikkate alarak, Barış Semt Merkezi Dikiş Atölyesi’nde maske üretmeye başladı. Başkan Selvitopu da atölyeyi ziyaret ederek, dikim yapan gönüllülere kolaylıklar diledi. Üretim süreci ve kullanılan malzemeleri inceleyen Başkan Selvitopu, hazırlanan maskelerin paketlenmesine de yardım etti. Gönüllülerle hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Selvitopu, “Emekleriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi. Ziyarette, Karabağlar ve İzmir Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık da yer aldı.

Barış Semt Merkezi dikiş atölyesinde yürütülen çalışmalarda, maskeler steril ortamda dikiliyor. Üretim çalışmalarına katılan gönüllüler sosyal mesafeyi korurken, galoş, maske ve koruyucu eldiven de takıyorlar.  Günlük kullanıma elverişli ve standartlara uygun malzemelerle üretilen maskeler daha sonra özel cihazlarda dezenfekte edilip paketleniyor. Bunlar vatandaşların yanı sıra Karabağlar Belediyesi personelinin ihtiyacını karşılayacak şekilde ücretsiz dağıtılıyor. Atölyede 9 Nisan'dan bu yana günde yaklaşık 2 bin 500 maske üretiliyor.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum