“Satranç Kulüpleri Federasyonu” kuruldu

Satranç alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek “Satranç Kulüpleri Federasyonu”nu kurdu. 

“Satranç Kulüpleri Federasyonu” kuruldu

Satranç alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek “Satranç Kulüpleri Federasyonu”nu kurdu. 

“Satranç Kulüpleri Federasyonu” kuruldu
13 Kasım 2019 - 17:10

Kuruluş imza töreni 12 Kasım 2019 tarihinde TBMM‘nde gerçekleşti. İmza törenine federasyonun kurucu temsilcileri; İzmir Millet Vekilleri Milli Sporcu Alpay Özalan ve Prof. Dr. Hasan Kalyoncu, Denizli Millet Vekili Şahin Tin, Satranç Kulüpleri Federasyonu Başkan Vekilleri Sedat Gülbaran ve Ali Özen, federasyon genel sekreteri Kadir Okur ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Şahin Tin yaptığı açıklamada ülkemizde binin üzerinde satranç derneği bulunuyor ve ilk kez bir sivil toplum kuruluşu çatısı altında toplanıyor. Amacımız çocukların bilişsel, akademik ve duyuşsal gelişiminde önemli katkıları bulunan satrancın tabana yayılmasını sağlamak, satranç derneklerimize, kulüplerimize destek vermek olduğunu bildirdi. Ayrıca ülkemizin çeşitli illerinde uluslararası güçlü turnuvalar düzenlenmesi için gereken desteği vereceklerini belirtti.
Alpay Özalan, sporun her alanında zihinsel antrenmanın çok ö nemli olduğunu, yurt dışında futbol kulüplerinin, NBA takımlarının özellikle sporcularına satranç eğitimi aldırdıklarını belirtti. Ülkemizde satranç sporcularının, sporcu ailelerinin, kulüplerin desteğe ihtiyaçları olduğunun farkındayız ve onların gücüne güç katmak için bu federasyonu kurduklarını söyledi. Ayrıca sporcu lisansı çıkartırken karşılaştıkları zorlukların düzenlenmesi için ve hayatını satranca adayanların profesyonelleşebilmesi, istihdam edilebilmesi için gerekli yasal düzenleme çalışmalarını başlattıklarını bildirdi.
Prof. Dr. Hasan Kalyoncu, çocukların eğitimine, akademik kariyerine çok önemli katkıları olan satranç alanında maalesef yeterli bilimsel çalışmanın olmadığını, Satranç Kulüpleri Federasyonu olarak tüm dünyaya önder olacak Uluslararası kongreler gerçekleştireceklerini, akredite öğretim programları oluşturacaklarını ve satranç alanında akademik bilimsel dergi çıkartacaklarını ifade etti. Ayrıca yerli ve milli yazılımcılarımızın geliştirdiği satranç teknolojileri ile satrancın izlenebilir bir spor haline getirileceğini ve Türkiye’nin tüm dünyada söz sahibi olacağını, ilkler gerçekleştireceğini bildirdi.
Federasyon Başkan Vekili Sedat Gülbaran demokratik bir sivil toplum kuruluşuyuz ve çok geniş kitlelere ulaşmış bir beyin sporu olan satrançta birlik ve beraberlik sağlaması için gerekli desteği vereceklerini, lider olacak çocukları keşfedip, yeteneklerimize sahip çıkılacağını belirtti. Satranca gönül veren, temennisi, fikri olan herkesin www.turkiyesatranc.com adresinden kendilerine ulaşabileceklerini iletti.
Diğer Başkan Vekili Ali Özen ise satrançta bundan sonra değişimin hissedileceğini ve ülkemizin şaha kalkacağını, gençlerimizin, çocuklarımızın parlak beyinlerin, temiz ve cesur yüklerin ülkemize kazandırılacağını söyledi. Federasyonun kuruluşunda adı geçmeyen ancak öncülük eden, her aşamasında yanımızda olan İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hasan Erhan Çalışkan’a teşekkür etti.
Genel Sekreter Kadir Okur Türkiye’nin dört bir yanından bizi destekleyen derneklere ve federasyon başkanımız Prof. Dr. Selçuk Burak Haşıloğlu’na teşekkür ederken, satrançta uluslararası platformda Türkiye lider olacak dedi.
İmza töreninin ardından heyet “TÜRKİYE İÇİN HAMLE YAPIYORUZ” diyerek sembolik ilk hamleyi satranç tahtasında yaptılar.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum