Sanatın yeni merkezi

Köstem Zeytinyağı Müzesi,Kzm Mavi 8 Galerisi’nde Ünlü Ressam Yüksel Erdoğan’ın eserlerini sanat severlerle buluşturdu.

Sanatın yeni merkezi

Köstem Zeytinyağı Müzesi,Kzm Mavi 8 Galerisi’nde Ünlü Ressam Yüksel Erdoğan’ın eserlerini sanat severlerle buluşturdu.

Sanatın yeni merkezi
02 Mayıs 2022 - 14:06

Köstem Zeytinyağı Müzesi,Kzm Mavi 8 Galerisi ile sanata verdiği değeri vurguladı.Ünlü Ressam Yüksel Erdoğan'nın 55.sanat yılında, 52 eseriyle Kzm Mavi 8 Galerisi’nde sanatseverlerle buluştu.

Uluslarası pek çok serginin kuratörlüğünü yapan Kubilay Han Kiray'in organize ettiği sergide sanatçının 2013-2022 yılları arasında doğa ve hayvan sevgisini anlatan 52 yağlı boya eserleri yer alıyor.



Yüksel Erdoğan kimdir?

Yüksel Erdoğan, 1967 yılında başladığı Akademi’de öğrenci olduğu yıldan bugüne kadar geçen zamanı, afişin sol üst köşesindeki “55. Yıl” ile vurguluyor. “Bu süre boyunca bazen resme ara vermiş olsam bile resimden asla ayrılmadım. Resim yapmaya devam ettim ve resim de beni hiç bırakmadı” sözleri ile resme olan sevgisini, tutkusunu dile getiriyor.  

Ressam Yüksel Erdoğan, Kzm Mavi 8 Galeri'deki sergisi hakkında şöyle diyor:

"2004’de, ilk olarak geldiğimde Ayvalık, Cunda ve yöresindeki yaşamdan çok etkilenmiştim. 2016 yılında yeniden gördüğümde, daha büyük heyecan ile çalışmaya başlamıştım. Son iki yılda içinde, Pandemi zamanında yaptığım resimlerimde, her daim olduğu gibi, figüratif konulu çalışmalar çoğunlukta. Şimdi ise isteğim, coşkum ve sağlığım beni bırakmadıkça, “Resimlerimle beraber yaşamaya inat ve resme devam” 

Yağlı boya/ karışık teknikle tuval üzerine çalışan sanatçı, doğası gereği; duyarlı ve heyecanlı, ışığı güçlü, renkli, realist, ekspresif, cesur ve çarpıcı resimler yapmayı seviyor. Büyük ebat tuvallere çalışan ve deseni, çok iyi çizgisi, sağlam, samimi, özgün karakterli kompozisyonu ve bileği kuvvetli olan ressam, akıl ve bilginin ortak yoluna ve doğru resme inanıyor. Bütün eserlerinde; insan, hayvan figürleri, Ayvalık/Cunda peysajları, deniz ve kuşlar, balıklar, balıkçılar, taş heykeller, gemiler, sokaklar, tekneler, kayıklar, trenler, oyuncakları ve mitolojik, tarihi, dramatik olayları kendine has üslubu ile anlatıyor. 

Son 2 yılın işleri ise çok daha farklı ve ironik çalışmalar… Kuklalarla beraber maskeler, hastalar, figürler, bazen arkadan bakıyorlar, bazen önden, bazen de aradan görünüyorlar. Sanki dertlerini anlatmaya, gitmeye çalışıyorlar uzaklarda bir yere. Ne yazık ki hepsi dramatik, trajikomik bir oyunun içinde gibiler. Ressam azat etmek istiyor onları, tuvallerinde hepsini yeni baştan yaratarak özgürlüklerini sonsuza dek kendilerine teslim etmeyi seçiyor…

Halen yaşamını Ayvalık’da sürdüren sanatçı, resim yapıyor ve temel sanat eğitimi çalışmalarını Ayvalık Atölyesinde sürdürüyor.

Sergi 1 Mayıs- 22 Mayıs tarihleri arasında sanatseverlerin beğenisine sunulmaya devam edecek.Grup Dost Yürek'de müzikleri ile Sergi Açılışına renk kattı.


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum