Saffet Köse Bergama’da

 Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle Bergama Kültür Merkezi'nde (BerKM) bir Konferans düzenlendi.

Saffet Köse Bergama’da

 Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle Bergama Kültür Merkezi'nde (BerKM) bir Konferans düzenlendi.

Saffet Köse Bergama’da
19 Kasım 2019 - 10:47

Bergama İlçe Müftülüğü'nün organize ettiği konferansa Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse konuşmacı olarak katıldı. Konferansı ilçe Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Belediye Başkan Yardımcısı Aşkın Uyar ve çok sayıda vatandaş dinledi. 'Peygamberimiz ve Aile' konulu konferansa İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlandı. Programın açılış konuşmasını İlçe Müftüsü Hayrullah Yılmaz gerçekleştirdi. Ardından Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hazırlamış olduğu Mevlid-i Nebi sinevizyonu izlendi.
Konferanta konuşmasına aile bütünlüğüne dikkat çekerek başlayan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse " Aileler küçük bir devlettir, aile yıkmak demek o devleti yıkmak demektir. Karı koca arasına girenler iblisin askerleridir. Nikahın bütün dinlerde en önemli işlevi iffeti korumasıdır. Peygamber efendimiz 'Nikah sizi koruyan zırhtır, kalkandır' demiştir. İyilikler hataları götürür. Aile büyüklerini eleştirmekten kaçınmalıyız" dedi. Prof. Dr. Saffet Köse sözlerini ‘’Biz Allah’ın kullarına nasıl davranıyorsak, Allah’ta bize öyle davranır ‘’ diyerek sonlandırdı.
Konferans sonunda ilçe Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı ve Bergama Belediye Başkan Yardımcısı Aşkın Uyar, Prof. Dr. Saffet Köse’ye verdiği değerli bilgilerden dolayı teşekkür ederek çiçek taktim etti.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum