"Projelerimizi hayata geçiriyoruz"

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan ile Karaburun’da bugüne kadar yaptığı hizmetleri ve önümüzdeki süreçte gerçekleştirmeyi planladığı projeleri konuştuk. Erdoğan ile yaptığımız söyleşiyi ilgi ile okuyacağınızı umuyoruz.

"Projelerimizi hayata geçiriyoruz"

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan ile Karaburun’da bugüne kadar yaptığı hizmetleri ve önümüzdeki süreçte gerçekleştirmeyi planladığı projeleri konuştuk. Erdoğan ile yaptığımız söyleşiyi ilgi ile okuyacağınızı umuyoruz.

20 Ocak 2020 - 10:19

  • Göreve geldiğinizden bu yana yaptıklarınızı anlatır mısınız?
  • Seçildikten sonra önce bayram vardı. Sonrada  yaz mevsimine girdik. Tabi bizim bölgemizin özelliği yazlık bir bölge olmamız. Kısa bir sezonu var. Nüfusumuz on katına çıkıyor. Bu sene 100 bin kadar bir yerleşik nüfus vardı. Bir 60 bin kadar da emniyetten aldığımız rakamlara göre giriş – çıkışın oldu. Otel ve alışveriş merkezi gibi. On bin kişiye göre personelimiz ve alet edavatımız var. Bu yüz bine çıktığında sorunlar yaşamamız doğal. O nedenle ben öncelikle yazın burayı kullanan, hayatının bir kısmını burada idame ettiren insanlardan bizden iyi hizmet almak istiyor, iyi tatil yapmak istiyorlarsa birinci ikametgahlarını buraya getirmelerini istiyorum. Özellikle ben bir çok site yöneticisine söyledim. “Yazın toplantılar yapın. Biz gelelim, anlatalım” ama inanın bir tanesi bile yapmadı bunu. Ama önümüzdeki yaz yine hizmet isteyecekler, bende onlara gerekli cevabı vereceğim. Çünkü hak gaspına sebep oluyor. Biz adaletli olacağımızı söylüyorsak burada 12 ay boyunca gelip buranın kahrını çeken, burada yaşamını idame ettiren insanları yazın zor durumda bırakmamamız lazım. Önceliğimiz onlar. Tabii ki verebildiğimiz kadar da ikinci konut sahiplerine hizmet vermeye çalışacağız, imkanlarımız elverdiği ölçüde.
  • Karaburun  Özel Çevre Koruma Alanı olduğu için inşaat konusunda sıkıntılar yaşandığını duyuyoruz. Bu konuda neler söylemek istersiniz?
  •  Evet, haklısınız bu konuda sıkıntı yaşıyoruz. Göreve geldikten sonra yazın inşaat olmasın, insanların tatili rahat geçsin diye çok fazla bir şey yapmadık görsel anlamda. Bölgemizin Özel Çevre Koruma Alanı olması ve inşaatların durdurulması nedeni ile bir ruhsat gelirimiz yok. Bizimde lokomotifimiz ruhsat geliri. Buna rağmen kendi bütçemiz nispetinde işler yaptık.  Ancak Büyükşehir Belediyesi ile olan iyi ilişkilerimizle bir çok konuda destek alıyoruz.  Seçimde de çok söylemiştim bir kentin girişi onun bütün kişiliğini yansıtır.  Örneğin bina şekilleri. O nedenle çok önemlidir kent için. Yarımadanın girişi de Mordoğan. Mordoğan’ın 5 kilometrelik bir orta refüjü var. Daha yol çalışması yarım o bölgede ama buna rağmen bize devredildi. Bunlar da hep ikili ilişkiler kullanılarak yapıldı. Büyükşehir sağ olsun bize destek verdi. Biz de yetişmeyen yerlerde ve bizim yapabileceğimiz yerlerde mutlaka destek veriyoruz. Şu an orası yapılıyor, görmüşsünüzdür. Yaza girerken baharda gerçekten de güzel olacak.  
  • Yaz aylarında değişik festivaller düzenlediniz. Bu konuda yaptıklarınızı anlatır mısınız?
  • Yazı festivaller ile geçirdik. Buradaki festvalleri daha önceden bilenler, bu dönem yapılanların ne kadar farklı olduğunu gördüler. Çünkü bunu profesyonel bir ekiple yapıyoruz. Bence bir belediyenin olmazsa olmazlarından birisi özellikle bizim gibi belediyenin bulunduğu coğrafi bölge itibari ile bir tarım müdürlüğünün olması gerekiyordu, bir de halkla ilişkiler ve kültür müdürlüğünün olması gerekiyordu. Biz göreve geldiğimizden itibaren bunları kurduk. Düzenlediğimiz, festival ve kültür sanat faaliyetleri ile herkes farkı gördü zaten. Verimli bir yaz geçirdik. Ekonomide ne kadar sıkıntılar olsa da ülkemizde fena bir yaz geçmedi.
  • Gelirken kent merkezinde asfalt çalışması vardı. Kent merkezinde ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz?
  • Merkezde bir asfaltlama çalışması var. 1984’ten bu yana hiç yapılmamış bir şey. Düşünün önemini. Kaldırımları yapıyoruz, çocuklarımız için.  Kaldırım bölgede çok yoktu, olanda çürümüştü. Bu çalışmalar kent merkezinin çehresini değiştirecek,  insanlar çok mutlu. Merkez için büyükşehir ile birlikte yapacağımız bir başka projemiz var. Biz bir proje çizdiriyoruz. Hem otopark, hem meydan düzenlemesi birlikte yapılacak. Ona büyükşehir söz verdi. Beraber yapacağız, Karaburun merkezde. Mordoğan’da altyapı çalışmamız başladı. Hızla da devam ediyor. Normalde 900 gün ihale süresi ama firmanın bize beyan ettiği  600 gün civarında bitecek. Çok hızlı gidiyor. Mevcut olan otel binamız için hem ileri teknoloji ile hem de demokrasi üniversitesi ile görüştük. Başka fonları da araştırıyoruz başka ne yapabiliriz yurt dışı ile bağlantılı  diye.
  • Karaburun ile ilgili hedefleriniz neler?
  • Bölgemizin, sadece 3-4  ay değil de 12 ay hareketli olan bir bölge haline gelmesini istiyoruz. İzmir’e artık çok yakınız, 45 dakika da gelebiliyorsunuz. Agro turizmi geliştirmek için çalışmalar yapıyoruz. Çok önceden burada bir sera projesi yapılmış şu an sadece seraların dış demirleri kalmış. Bir çalışma yaptırdım ben orada Tarım Müdürlüğü’ne. Şimdi seralarımızı tekrar kuruyoruz. Yerli tohumlar topladık. Halka baharda yerli tohumları bedava dağıtacağız. Bölgeye yabancı tohumu sokmayacağız. İnşallah bunda da başarılı olacağımıza inanıyorum. Birinci ayda bir tane masal evi açacağız.  Mordoğan da esasında hem Karaburun’da hem Mordoğan da üniversiteye hazırlık için bir kurs oluşturacaktık fakat bina bulamıyoruz. İnşaat ruhsatı kapalı olduğu için inşaat yapılamadığı için çok yapmak istediğimiz halde, tüm bağlantılarını kurduğumuz halde bir faaliyette bulunamıyoruz. Ama masal evi için bizim de aynı Tunç Başkanın masal evi projesi gibi bizdeki projenin adı farklıydı. Diyorum ki hayata bakışınız aynıysa projelerde aynı çıkıyor. Şimdi birinci ayda onu açacağız. Büyükşehir mantar kursları veriyor ama reishi kırmızı mantarımız var ya onu talep ettik biz. Şu an verilen istiridye ile ek bir tane daha. Her tarafta istiridye kursu veriliyormuş. Bundan sonra oda olacak.
Yöresel yemeklerle ilgili bir çalışmamız var. Mordoğan hizmet binamızda bir mutfağımız var. Orada hem kadınlara yaptırabileceğimiz, kendimizin pazarlayabileceği Karaburun belediyesi olarak bir alan oluşturacağız. Nergiz cafe yi aldık onun hazırlıkları içerisindeyiz. Yöresel tatların tanıtımını yapacağız. Buraya gelen insanların yöresel tatlarıtadabileceği yer yok. Nergis festivaline yetişecek. Orayı biraz farklı hale getireceğiz. İnşallah gelen insanlar da memnun edeceğiz. Buranın kendine özgü lezzetlerini doğru yerlerde tadacaklar.
-Karaburun’a vapur iskelesi yapılacağı söyleniyor. Bu çalışma hangi aşamada?
- Karaburun’a Urla da olduğu gibi bir tane vapur iskelesi yapılacak. Bütün onayları Büyükşehir’den çıktı. Şu an yapım aşamasında önümüzdeki sezonda hayırlısı ile hizmet vermeye başlayacak. Bir de şu Midilli’ye gümrük kapısı açılacak mı onu araştıracağız. En yakın nokta burası. Olursa Karaburun’un kaderi değişecek.
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum