Pazaryeri’nde restorasyon çalışmaları sürüyor

Pazaryeri’nde restorasyon çalışmaları sürüyor

Pazaryeri’nde restorasyon çalışmaları sürüyor
10 Mart 2020 - 14:23

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin korunarak günümüze ulaşmış eski mahallelerinden Pazaryeri’nde tarihi bir evi restore ediyor. Restorasyonun ardından yapı Agora Bir Arada Yaşam Atölyesi'nin kullanımına açılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarihi kent merkezini canlandırmak için önemli yapıların restorasyonunu sürdürüyor. Özgün plan, mimari ve süsleme özelliklerini büyük ölçüde koruyarak günümüze ulaşmış Pazaryeri Mahallesi 1550 ada, 15 parseldeki konut aslına uygun olarak restore ediliyor. Çalışmaların Haziran 2020’de tamamlanması planlanıyor.

Restorasyonun ardından yapı Agora Bir Arada Yaşam Atölyesi’nin kullanımına açılacak. Atölye 2016’dan bu yana İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Müdürlüğü tarafından bir arada yaşam kültürünü oluşturmaya katkı sağlamak amacıyla çalışmalar yürütüyor.

Pazaryeri Mahallesi 16. yüzyılda yerleşim yeri olarak kullanılmaya başlanmıştı. Mahalle  20. yüzyılın başlarına kadar Osmanzadeler, Kapanizadeler, Carfi Ailesi gibi İzmir’in köklü ailelerine ev sahipliği yapmıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum