“Nezir uygun görülmedi”

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir İl Başkanlığı’nda gündeme dair açıklamalarda bulundu. Yücel, “Suat Nezir’in adaylığı uygun görülmemiştir" dedi.

“Nezir uygun görülmedi”

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir İl Başkanlığı’nda gündeme dair açıklamalarda bulundu. Yücel, “Suat Nezir’in adaylığı uygun görülmemiştir" dedi.

“Nezir uygun görülmedi”
20 Şubat 2019 - 17:11

CHP İl Başkanı Deniz Yücel’in basın açıklamasından önce Suat Nezir’e yakın bir grup, CHP İl Başkanlığı’na gelerek CHP İl Başkanı Deniz Yücel’i protesto etti. Grup İl Binasına girmek isteyince polis olaya müdahale etti.
 
Meclis üyeleri adaylarının ilçe seçim kurullarına verildiğini ifade ederek sözlerine başlayan Yücel, “Teslim edilen kadrolarımıza güveniyoruz. Tüm örgütümüze güveniyoruz. AK Parti iktidarından kurtulmak için CHP İzmir’de üstüne düşeni yapacak ve seçimi rekorla kazanacağız.  Listeler kesinleşti. Birbirinden değerli isimler vardı. Başvuru sayısı çok fazla ve sınırlı sayıda isim yazdık. Herkes bizim için değerli. CHP’nin başarısı her şeyin üzerindedir. CHP’liyim diyen, siyasi kariyerini düşünerek hareket edemez. Partimize sahip çıkan herkese teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz pazar günü Genel Başkanımızın katılımıyla adaylarımız tanıttı. Birlik ve beraberliğimizi o gün herkese gösterdik. O gün CHP içerisinde bir bölüme olur diye bekleyen herkes hayal kırıklığına uğradı. Seçimlere az süre kala partimize destek daha da arttı” diye konuştu.
 
Yücel, “Genel Başkanımızın ithal aday olduğu yönünde AK Partililerin bir açıklaması oldu. Genel Başkanımız 2015’den beri İzmir milletvekillidir. Erzincanlı olan Binali Yıldırım’ın İzmir’den aday olması gibi. Bu sayı daha da fazla. Genel seçimlerde İzmir’den aday gösterilebilir. Bu herkes için geçerli. Genel Başkanımız İzmir’i seçmesi İzmir’e verdiği önemdendir. 2015 seçimlerde ön seçime katılmıştır ve birinci çıkmıştır. Yerel seçimlerde İzmir’den AK Parti aday bulamamıştır. İzmir, daha önce ithal aday dayatması cevabını daha önce verdi yine verecek” şeklinde konuştu.
 
Buca adayı Suat Nezir’in uygun görülmediğini ve yeni başkan adayının Erhan Kılıç olduğunu dile getiren Yücel, “Buca adayımız Erhan Kılıç olarak açıkladı. Suat Nezir’in uygun görülmedi. Suat Nezir, bizim için önemlidir. Yasal süreler vardır. İl ve ilçede en uygun isimle gidebilmek için çalışır.  Dün itibariye Erhan Kılıç’a görev vermiştir. Aday belirleme yetkisi Genel Merkezin. Bildirme olaylıda Genel Merkezin. Gelinen son süreçte Genel Merkezde bazı konularda tereddüttüler oldu ve başka arkadaşa görev verildi. Bu tereddütler parti içi konudur. Suat Nezir’in adaylığı uygun görülmemiştir. YSK’ya verilmemişti. Suat Bey bizim için değerlidir. Tüm aday adayları gibi Suat Bey’de adayımızın yanında duracağını biliyorum ve inanıyorum. Suat Beyi destekleyen kitleler vardı. Onların kırılması doğal. Bu sürece dahil olacaklarını ve adayımıza destek olacaklarını inanıyorum. Buca iki kez aday değiştirmedi. Cumhuriyet Halk Partisi herkesin üzerindedir” dedi.
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum