Muzaffer Akyol Sanatseverlerle buluştu

Muzaffer Akyol Sanatseverlerle buluştu

Muzaffer Akyol Sanatseverlerle buluştu
13 Nisan 2019 - 10:03

                                  
Ressam Muzaffer Akyol, 54. kişisel sergisini son dönem resimlerinden oluşan bir seçkiyle 10 Nisan 2019 tarihinde İzmir, Selçuk Yaşar Resim Müzesi ve Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşturdu.
 
Sanatçı Muzaffer Akyol’un “Yüklendim narımı düştüm yollara...” isimli sergisi Selçuk Yaşar Sanat Galerisi’nde açıldı.
 
Bugüne kadar yurt içi ve yurt dışında açtığı sergilerle adından söz ettiren sanatçı Akyol’un, 28 eserini sergilediği, “Yüklendim narımı düştüm yollara...” isimli sergisinin açılışına İzmir iş ve sanat dünyasından çok sayıda sanatseverin yanı sıra, Eski Kültür ve Turizm Bakanı Suat Çağlayan ile Yaşar Topluluğu yönetici ve çalışanları katıldı. İzmirli sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği sergiyi, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili İdil Yiğitbaşı da sanatçı Muzaffer Akyol  ile birlikte gezdi.
Eserlerinde nar temasını öne çıkaran Muzaffer Akyol, “Nar benim vazgeçilmezlerimdendir... Şimdi içinde yüzlerce taneciği birbirlerini üzmeden, birbirlerini kırmadan, birbirlerini sömürmeden ve aralarındaki saydam zardan birbirlerini görecek şekilde yaşatan bir form nar. Nar doğurganlığın, çoğalmanın sembolü. Bu anlayış insanlık ailesinin özlediği, beklediği demokrasiyi, ayrımcılığa karşı ve birlik olmayı, insanların birbirlerine saygılı olup ve birbirlerine karşı dostluk köprülerini kurup birbirleriyle alışveriş halinde bulunmasını yansıtmaktadır” diyerek nar ağacına olan sevdasını dile getiriyor.
 
Sergi, 15 Haziran 2019 tarihine kadar İzmir, Selçuk Yaşar Resim Müzesi ve Sanat Galerisi’nde görülebilir.
 
Sanatçı Muzaffer Akyol, genç sanatçı ve sanatseverlerle Selçuk Yaşar Sanat Galerisi’nde bir de söyleşi gerçekleştirdi.
 
Muzaffer Akyol kimdir?
1945 yılında Trabzon’da doğdu. 1968-1969 öğretim yılında, İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi (şimdiki adıyla Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi), Bedri Rahmi Eyüboğlu atölyesine girdi . 1973- 1974 öğretim yılında mezun oldu. Bir süre resim öğretmenliği yaptı. Sanatçı, çevreden ve güncel yaşamdan seçtiği konuları, kendine özgü yorumlamakta, toplum ve gelenek ilişkisine görsel-eleştirel bir tavırla yaklaşmaktadır. Ortak bir yaşam alanı olarak ele aldığı doğayı bazen abartılı, bazen yalın bir üslupla kurgulayarak düş ve gerçek arasında köprü kurmaktadır.
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum