MÜSİAD İzmir’den Dış Ticaret Toplantısı

MÜSİAD İzmir Başkanı Bilal Saygılı başkanlığında MÜSİAD üyeleri, Ege Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Mehmet Enver Kök’ü ve Müdür Yardımcılarını “Gümrük ve Dış Ticaret Bölgesel Değerlendirme Toplantısı”nda misafir etti.

MÜSİAD İzmir’den Dış Ticaret Toplantısı

MÜSİAD İzmir Başkanı Bilal Saygılı başkanlığında MÜSİAD üyeleri, Ege Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Mehmet Enver Kök’ü ve Müdür Yardımcılarını “Gümrük ve Dış Ticaret Bölgesel Değerlendirme Toplantısı”nda misafir etti.

MÜSİAD İzmir’den Dış Ticaret Toplantısı
17 Şubat 2022 - 09:16

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi’nin ev sahipliğinde Ege Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü’nün (Ege GDTBM) katılımlarıyla “Gümrük ve Dış Ticaret Bölgesel Değerlendirme Toplantısı” düzenlendi.
 
DIŞ TİCARETTE FARK OLUŞTURAN DÖNEMDEYİZ
 
Bilal Saygılı Camii ve Külliyesi Ertuğrul Gazi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan MÜSİAD İzmir Başkanı Bilal Saygılı, “Çin’den Avrupa’ya uzanan “Bir Kuşak Bir Yol Projesi” ile tarihi İpek Yolu üzerindeki Türkiye’nin ana geçiş noktasında bulunması, en büyük değerimiz olan stratejik önemimizi arttırıyor. Lojistik ve taşımacılık açısından Türkiye küresel tedarik zincirinin yeni merkezi ve üretim üssü oldu” dedi.
 
Saygılı, “Dış ticarete başladığım 90’lı yıllarda ay yıldızlı pasaportunu pasaport memuruna uzatmaktan çekinen, gizlemeye çalışan insanları görmek beni çok incitmişti. Bugün hamdolsun iş insanları olarak ay yıldızlı pasaportumuzu dünyanın dört bir yanında şerefle, gururla taşıyoruz. Bunun kazanılmasında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kimlikli dik duruşu ile devletimizin istikrarlı ve güçlü olmasının yanında bunu destekleyen sanayicimizin, ihracatçımızın önemli bir yeri vardır. Dış ticarette fark oluşturduğumuz bu dönemde üyelerimize önemli bilgilendirmelerde bulunan ve sorularımızı içtenlikle cevaplandıran Bölge Müdürümüz ve Müdür Yardımcılarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
HALKIMIZIN HİZMETÇİSİYİZ
 
Tüm gümrük çalışanları olarak tek kriterinin Türkiye olduğunu vurgulayan Ege Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Mehmet Enver Kök, “Ege Bölge Müdürlüğü olarak İzmir, Uşak, Aydın, Afyon, Aydın, Manisa, Denizli illeri sorumluluk alanımızı kapsıyor. 17 Gümrük Müdürlüğümüz ve bir Kaçak İstihbarat Muhafaza Müdürlüğümüz bulunuyor. 2021 yılında 57 milyar dolar tutarında dış ticaret işleminin yapıldığı bir bölgede faaliyet gösteriyoruz. Tüm bölgemizde 7 deniz sınır kapımız, 3 havalimanımız, 96 antrepomuz, 19 geçici depolama yerimiz, 3 serbest bölgemiz ve 8 marinamız mevcut. İhracatta ilk dört saatte %95’inin ilk 24 saatte de %99’unun işlemlerinin tamamlandığını görüyoruz.” ifadelerini kullandı.
 
Kök, “Gümrük görevlileri olarak hiç tereddütsüz kendimizi halkımızın hizmetçisi olarak görüyoruz. Bizler samimiyetle çalışmayı şiar edinerek 24 saat bize ulaşılabilir şekilde çalışıyoruz. Problemlerinizi çözebiliriz ya da çözemiyorsak niye çözemediğimize dair size bilgi verebiliriz. İletişim kanallarının açık olması bize gümrük iş ve işlemlerinde daha hızlı yapılması için yeni fikirler ortaya çıkabiliyor. Bu nedenle bu toplantıyı düzenleyenlere başta başkanımız olmak üzere çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
Açılış konuşmaları sonrasında MÜSİAD İzmir üyelerinden gelen soruları Ege Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Mehmet Enver Kök ve Müdür Yardımcıları tek tek cevaplandırdı, yaşanan sorunlara ilişkin bilgi vererek atılacak adımlardan bahsetti. Toplantının sonunda MÜSİAD İzmir Başkanı Bilal Saygılı, Ege Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Mehmet Enver Kök’e günün anısına plaket takdim etti.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum