Milli Eğitim’den “İzmir Masal Gecesi” etkinliği

İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği "İzmir Masal Gecesi" etkinliğinde öğrenciler ve veliler sanata doyuyor

Milli Eğitim’den “İzmir Masal Gecesi” etkinliği

İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği "İzmir Masal Gecesi" etkinliğinde öğrenciler ve veliler sanata doyuyor

 Milli Eğitim’den “İzmir Masal Gecesi” etkinliği
10 Ocak 2023 - 16:29

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün “Anadolu Masalları Projesi” kapsamında başlattığı “ İzmir Masal Gecesi” etkinlikleri büyük ilgi görüyor. Milli Eğitim Bakanlığı ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu iş birliğinde, milletin ortak değerlerinin ülkeye ait motiflerle nesilden nesillere aktarılması ve çocukların hayal güçlerinin geliştirilmesi amacıyla hayata geçirilen “Anadolu Masalları Projesi” İzmir Cumhuriyet Eğitim Müzesinde“ İzmir Masal Gecesi” adı altında hayat buluyor.
 
İlki  UNESCO Yaşayan İnsan Hazineleri Ödülü alan Âşık Ali Rıza Ezgi’nin katılımı ile gerçekleşen İzmir Masal Gecesinde Âşıklık Geleneği ele alındı, Semih Dönmez ve Bülent TuranTürk Halk Müziği eserlerini icra etti, Emine Beyaz Şenyuva Sesini Kaybeden Orman Masalı’nı anlattı ve Zeynep Şahin Gür ise Köroğlu Destanı ile geceye renk kattı.
 
Cumhuriyet Eğitim Müzesinde gerçekleştirilen bir başka gecede ise Semra Aksoy Kara Yılan Masalı’nıanlattı. Tuncer Savcı, Karagöz ve Hacivat gösterisi ile katılım sağlarken, Semih Dönmez ve Bülent Turan Türk Halk Müziği dinletisi ile geceye katılım sağladılar.
 
İzmir Masal Gecesinin Ocak ayı etkinliği yine Cumhuriyet Eğitim Müzesinde; İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, Şube Müdürü Mevlane Akdeniz, okul müdürleri, öğretmen, veli  ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.  Özge Doğulu’nun Billur Köşk adlı Anadolu masalını anlatmasının ardından Oya Erkal’ın solist olduğu, bağlamada Ahmet Akın, kemanda İlker Binaz, gitarda Aytaç Koçer, cajonda Ömer Ardil ve bendirde Altan Altıntaş’dan oluşan ekip Türk Halk Müziği dinletisi gerçekleştirdi. Bornova Sanat Kulübü Halk Oyunları ekibi zeybek gösterisini gerçekleştirdikten sonra Asya Çankaya adlı öğrenci Altın Balta adlı Anadolu masalını anlattı. Program, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür’ün konuşmalarının ardından sona erdi. 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum