Mecliste YSK kararına tepki açıklamaları!

Gaziemir Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan ikinci oturumu Belediye Başkanı Halil Arda’nın başkanlığında gerçekleşti.

Mecliste YSK kararına tepki açıklamaları!

Gaziemir Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan ikinci oturumu Belediye Başkanı Halil Arda’nın başkanlığında gerçekleşti.

Mecliste YSK kararına tepki açıklamaları!
08 Mayıs 2019 - 13:18

2018 Mali Yılı Gelir-Gider Kesin Hesabının görüşüldüğü toplantıda, 2018 yılı bütçesi AK Parti ve MHP’li meclis üyelerinin ret oyuna karşılık CHP’li meclis üyelerinin oylarıyla oy çokluğuyla kabul edildi. Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) İstanbul seçimlerini iptal kararının da gündeme geldiği Gaziemir Belediyesi Mayıs ayı Meclis Toplantısı’nda temizlik ve sosyal işler müdürlüklerinde yapılan görevlendirme değişiklikleri de açıklandı.
GAZİEMİR BELEDİYESİ BASIN BÜROSU-Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda başkanlığında toplanan Gaziemir Belediyesi Meclis üyeleri, Gaziemir’in 2018 yılı kesin hesaplarını ele aldı. Gaziemir Belediyesi’nin yeni dönem belediye meclis üyeleri, 2018 yılının tahmini gelir-gider bütçesi ve kesin hesabına dair değerlendirmelerde bulundu.
Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı CHP’li İlhan Özköse, 2018 Mali Yılı Gelir-Gider Kesin Hesabı hakkında hazırlanan raporu meclis genel kuruluna sundu. Raporda bir yıl önce öngörülen tahmini gelir-gider bütçesinin bir yıl sonraki kesinleşme rakamları açıklandı ve karara bağlandı.
Başkan Arda’dan ‘kesinti’ açıklaması
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, gelir-gider hesaplarının tahmini ve gerçekleşme oranlarının yüksek olabileceğini ancak belediyelerin bütçelerinde yapılan kısıtlamaların bu durumun gerçekleşmesine olanak vermediğini söyledi. Başkan Arda, belediye olarak genel bütçeden alınan payda bu ay yüzde 29 oranında kesinti olmasını bu duruma örnek olarak verdi.
Kesin hesap oy çokluğuyla kabul edildi
Başkan Arda’nın konuşmasının ardından 2018 Mali Yılı Gelir-Gider Kesin Hesabının oylamasına geçildi. 2018 Mali Yılı Gelir-Gider Kesin Hesabı, Adalet ve Kalkınma Partisi ile MHP’li meclis üyelerinin ret oylarına karşılık CHP’li meclis üyelerinin oylarıyla, oy çokluğuyla kabul edildi.
İki müdürlükte yeni görevlendirme açıklaması
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, meclis toplantısında iki müdürlükte yaptığı görev değişikliği hakkında bilgi verdi. Gaziemir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne Derya Dizman Kayar, Sosyal İşler Müdürlüğü’ne de Deniz Dinler getirildi.
Başkan Arda’dan İstanbul Büyükşehir seçimlerinin iptaline kınama
Gaziemir Belediyesi Mayıs ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda YSK tarafından verilen İstanbul seçimlerinin iptali ve yenilenmesi kararı da gündeme geldi. YSK kararını kınayan Başkan Halil Arda, “YSK’nın İstanbul seçimlerini iptal etmesini şiddetle kınıyorum. Kendi hazırladıkları seçmen listeleri ve sandık kurulları ile yapılmış demokratik bir seçimi iptal etmeleri Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçmiştir” dedi. 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum