Korkmaz, önemli açıklamalarda bulundu

Korkmaz, önemli açıklamalarda bulundu

Korkmaz, önemli açıklamalarda bulundu
11 Mart 2019 - 15:12

Çiğli'de Cumhur İttifakı'nın Belediye Başkan Adayı olarak çalışmalarını aralıksız sürdüren Opr. Dr. Okan Korkmaz; dernek ve ev ziyaretlerinde en sık gündem olan Harmandalı'ndaki çöp alanına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 92 yılından itibaren İzmir'in çöpünün toplandığı alanın ekonomik ömrünü çoktan doldurduğunu ve artık hastalık ve infilak tehlikesi taşıdığını vurgulayan Korkmaz; " Eğer acil önlem alınmazsa, halkımız başta sağlık sorunları olmak üzere pek çok tehlikeyle burun buruna gelecek. Bunun vebali de kimin omuzlarında olacak biliyoruz. CHP'li idareler, işi yokuşa sürerken gelinen nokta bu. Alanın acilen rehabilite edilmesi gerekiyor. Harmandalı Çöp Depolama Alanı Rehabilitasyon Projesi'ne göre; çöplerin depolanması ve bertarafının yanı sıra, atıkların yeniden Çiğli ekonomisine kazandırılması da sağlanacak. Bunu hızla hayata geçireceğiz" diye konuştu.
Çiğli'nin kabusu, Ümraniye örneği...
Yaptığı dernek, ev ve kahvehane ziyaretlerinde  çöp meselesi ile ilgili çok fazla şikayetle karşılaştığını belirten  Korkmaz; 1993'te İstanbul Ümraniye'deki Hekimbaşı Çöplüğü'nde meydana gelen 27 kişinin öldüğü, 12 kişinin de kaybolduğu faciayı hatırlatarak " Biz de mi bunu yaşamayı bekleyelim. Çiğli'nin bu kaderi değişecek. Eğer; bize yerel idare fırsatı verilirse; önceliğimiz bu sorunu ve facia riskini ortadan kaldırmak. İzmir'in dört bir yanından, çöp sularını akıtarak gidip gelen çöp kamyonlarından ilçemizi kurtaracağız. Her gün yüzlerce çöp kamyonu, Çiğli sokaklarında ilerleyerek çöp depolama alanına ulaşıyor. Çöp dağından sızan zehirli sular, derelere oluk oluk akıyor. Derelerden çevredeki bağ ve bahçelere; oradan da körfeze akan çöp sularının oluşturduğu tehdide izin vermeyeceğiz." diye konuştu.
Çiğli Çiğli Belediye Başkan Adayı Dr. Okan Korkmaz; bugüne kadar alandaki metan gazını, ekonomiye kazandırmak yerine çakılan bacalar aracılığı ile havaya karışmasına seyirci kalındığını belirterek şunları söyledi;  "  Bacalardan çıkan ağır gaz kokusu, rüzgârla yayılınca bölgedeki vatandaşlarımızın kâbusu oldu.Çok yakında kanser hastalığındaki artışları göreceğiz. İnsanın ve doğanın tahribatına bu derece göz yummak inanılır gibi değil. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Çiğli'nin CHP'li Belediyeleri enerjisini yıllarca meseleyi siyasi malzeme yapmak için harcadı. Arada bir akılları başlarına geldi ama iş yine çıkmaza sürüklendi. İnsan ve doğanın tahribatı açısından bu kadar hayati bir sorun on yılların ihmali ile bu aşamaya geldi. Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Nihat Zeybekçi ile birlikte kısa sürede bu kabusa son vereceğiz. "
Çiğli, 'Çöpten Bir Hayatı' haketmiyor!
AK Parti Çiğli Belediye Başkan Adayı Okan Korkmaz; ayrıca şunları söyledi; " Çeyrek asırı aşkındır süregelen çöp sorunu, belgesellere dahi konu oldu. " Çöpten bir hayat" başlığı ile çektiler, düşünün! Çiğli, çöpten bir hayatı haketmiyor. Kimse haketmez. Söz veriyorum, ilk takip edeceğim iş bu olacak. Bu alan; kent ormanı, rekreasyon alanı, sosyal donatı alanları, oyun alanları ve otoparklar yapılarak düzenlenecek. Kimse ranta açılmasını beklemesin. Çiğli ve İzmir halkının hizmetine sunlacak. İzmir Körfez Temizliği Projesi ile birlikte kentin gelecek dönemdeki en önemli çevre projeleri arasında yer alan bu dönüşüm porjesi; katma değer de yaratacak ve bundan yine Çiğli'ler yararlanacak."

YORUMLAR

  • 0 Yorum