"Kitap Kahve Projesi" Yürütme Kurulu Oluşturuldu

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şubesi Kitap Kahve Projesi Yürütme Kurulu ilk toplantısını gerçekleştirerek görev dağılımını gerçekleştirdi. Kitap Kahve Projesi ile ilgili faaliyetler Yunusemre Belediyesi Millet Çarşısı’nda gerçekleştirilecek.

"Kitap Kahve Projesi" Yürütme Kurulu Oluşturuldu

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şubesi Kitap Kahve Projesi Yürütme Kurulu ilk toplantısını gerçekleştirerek görev dağılımını gerçekleştirdi. Kitap Kahve Projesi ile ilgili faaliyetler Yunusemre Belediyesi Millet Çarşısı’nda gerçekleştirilecek.

31 Ocak 2021 - 17:18

Belediyesi Millet Çarşısı’nda gerçekleştirilecek
Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şubesi tarafından hazırlanan ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kabul edilen Kitap Kahve Projesi’nin uygulanması için yapılacak hazırlıkların planlanması, proje aşamasındaki uygulamaların yerine getirilmesi için bir yürütme kurulu oluşturularak ilk toplantısını gerçekleştirdi. Yapılan toplantıda proje kapsamında yürütülecek faaliyetler ve yapılacak çalışmaların planlaması ve görev dağılımı yapıldı.
Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Manisa Şubesi Kitap Kahve Projesi Yürütme Kurulu ve Görev Dağılımı hakkında değerlendirmede bulunan 24. Dönem Manisa Milletvekili ve TDED Manisa Şube Başkanı Opr. Dr. Muzaffer Yurttaş, “Derneğimizin üyeleri ve dernek faaliyetlerine gönüllü olarak katılanlarla birlikte projenin toplumun değişik kesimlerine ulaştırılabilmesi hedeflenerek derneğimizin çeşitli organlarında görev alan arkadaşlarımızdan bir yürütme kurulu oluşturulmuştur. Bu kapsamda görev dağılımı yapılarak proje yürütme kurulu listemiz oluşturulmuştur. Gerçekleşen toplantımızda Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şubesi Kitap Kahve Projesi kapsamında kütüphane için 2 Bin adet kitap alınması planlanmıştır. Alınacak olan kitapların belirlenmesi için yürütme kurulunda görev yapanlar alınmasını önerdikleri listeleri bir hafta içinde derneğimize ulaştıracaktır. Ayrıca oluşturulan kitap listesi belirleme komisyonu önerilen kitapların Milli Eğitim Bakanlığı Tebliğlerine uygunluğunu denetleyerek son listenin oluşmasını sağlayacaktır” dedi.
Ocak ve Şubat ayları içerinde Turgutlu ve Salihli’de bulunan köy okullarına gönderilmek üzere bir kitap kampanyası düzenlenmesinin kararlaştırıldığını kaydeden Yurttaş, “Bu konuda sosyal medya grubumuz üzerinden alınması planlanan kitaplar ve kitap setleri paylaşılacaktır. Üyelerimizin bu kampanyaya katılımlarını ve çevrelerinden kampanyaya destek olabilecekleri de kampanyaya davet etmelerini bekliyoruz” dedi.
Kitap Kahve Projesi Yürütme Kurulu’nca önerilen aktiviteler listesi de belirlenerek karara bağlandı. Bu önerilerden Kitap Kahve Projesi kapsamında yapılması öngörülen sportif faaliyetlerle ilgili neler yapılabilir konusunda Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şubesi Yönetim Kurulu ve Kitap Kahve Projesi Yürütme Kurulu üyelerinden önerilerini en kısa sürede iletmeleri istendi. Projeler kapsamında gerek imza günü, gerek seminer ve söyleşiler için davet edilmesi için önerilen kişilerin isimlerini ve anlatacağı konuları 15 gün içinde derneğe iletmeleri kararlaştırıldı.
Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği’nce (TDED) gerçekleştirilecek olan Kitap Kahve Projesi Yunusemre Belediyesi Millet Çarşısı’nda uygulamaya konacak. Bu kapsamında TDED Manisa Şubesi Proje Yürütme Kurulu ve Dernek Yönetimi belirlenen bir günde Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’yi ziyaret ederek proje sunumu gerçekleştirilerek protokol sözleşmesi imzalanacak.
Proje kapsamında TDED Manisa tarafından Manisa Devlet Hastanesi, Merkez Efendi Devlet Hastanesi ile Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde bulunan kitaplıkların durumlarını incelemek ve gerekirse kitaplıkların derneğe getirilmesi konusunda araştırılması ve bu kitaplıklarda bir eksiklik varsa giderilmesi kararlaştırıldı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum