İzmirli sevenleriyle buluşacak

Daha çok televizyon dizilerinden ve tiyatro oyunlarından tanıdığımız Teoman Kumbaracıbaşı bu kez müzisyen kimliği ile İzmirli sevenleriyle 12 Nisan Cuma akşamı Ege Perla'da Toy İzmir’de buluşacak.

İzmirli sevenleriyle buluşacak

Daha çok televizyon dizilerinden ve tiyatro oyunlarından tanıdığımız Teoman Kumbaracıbaşı bu kez müzisyen kimliği ile İzmirli sevenleriyle 12 Nisan Cuma akşamı Ege Perla'da Toy İzmir’de buluşacak.

İzmirli sevenleriyle buluşacak
12 Nisan 2019 - 14:18

Konserlerinde Neruda’dan Karacaoğlan’a, Jacques Prevert’ten  Kaygusuz’a, Puşkin’den Percy Shelley’e, Machado’dan Ahmet Hamdi Tanpınar’a kadar daha pek çok önemli söz üstatlarından seçkileri besteleyerek sevenlerinin beğenisine sunan Kumbaracıbaşı, “Tek hazinem olan ruhumun süratine yetişmeye çalışıyorum.  Sizlere söz ustalarının seçkilerinden bir yıldız kümesi yapmaya çalışacağız” diyerek tüm İzmirlileri bu çok özel konsere davet etti.  
TOPRAKLARIMIZIN SÖZLERİ YENİDEN YORUMLANDI
30 yıldır tiyatroda, 15 yıldır da televizyon ve sinemada çeşitli projelerde yer alan ünlü oyuncu ‘Zamanın Gözü’ isimli ilk solo albümünü 2015 yılında kaydettiğini belirterek, “Ses mühendisi, dostum Metin Bozkurt ile Longoz ormanlarında hem görüntü hem ses kaydettik. Acaipademler sürecinde ve yeni grubumuz karakutuportakaldır ile de yaptığımız tüm kayıtlarımızda birlikte çalıştık. ‘Zamanın Gözü’ albümünde sözün önemini yitirmiş gibi göründüğü, belleğimizin Madımaklarda yakıldığı bu çağda, topraklarımızın derinliklerinden gelen sözleri yeniden yorumladım” dedi.  
ŞAİRLERDEN GÖKYÜZÜ OLUŞTURMAK
Sadece toprağımızın değil, evrensel olanı zikreden ve gücünün yettiği, ulaşabildiği, anlayabildiği ya da anlamak için bestelediği tüm büyük şairlerden bir gökyüzü oluşturmak için var gücüyle çalıştığını dile getiren sanatçı, “Bahar mutlaka gelecek, ama bir şeyler yaparsak gelecek. Bunca özen ve emek, hakikat için. Belleği canlı tutmak, geçmişe bakmak, geleceğe bir Hansel Gretel taşı bırakmak için müzik” dedi.  
1971 yılında Arjantin’de doğan sanatçı Türkçeyi 6 yaşından sonra öğrendiğini, iyi okullarda okuduğunu ancak hiçbirini bitiremediğini ve yaşamı boyunca pek çok işte çalıştığını belirten Kumbaracıbaşı, “Hemen her işi yaptım, pazarcılık dahil. Küçük yaşta mandolin sonra keman çaldım. Yeterince zaman vermediğimi hissettim ve keman çalmayı bıraktım. 38 yaşında elektro-gitara başladım. Acaipademler grubunu kurduktan sonra 2009’da Marshall Planı ve 2011’de Budala olmak üzere iki albüm yaptık” diyen Teoman Kumbaracıbaşı’nın konser biletleri biletix’ten ve Toy İzmir gişesinden alınabilecek.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum