İzmirli Kırtasiyecilere dev proje

İzmirli Kırtasiyecilere dev proje

İzmirli Kırtasiyecilere dev proje
09 Eylül 2019 - 13:36

İzmir Büyükşehir Belediyesi öğrencilere her sene yaptığı kırtasiye yardımını bu kez esnaf üzerinden verecek. İhtiyaç sahibi öğrenciler belediyenin dağıtacağı ‘Eğitim Kartları’ ile projeye dahil olan kırtasiyecilerden ekstra yüzde 10 indirimle okul gereksinimlerini alabilecek. İzmir Eğitim Kart projesi 3 yıl sürecek.
 
İzmir tüm Türkiye’ye örnek olacak bir projeyi hayata geçiriyor. Geçen yıla kadar ihtiyaç sahibi öğrencilere okullarda hazır kırtasiye seti dağıtan Büyükşehir Belediyesi, bu sene İzmir Kitap ve Kırtasiyeciler Odası işbirliği altında “İzmir Eğitim Kart’ dağıtacak. Öğrenciler belediyenin 72 lira yükleyeceği kartları ile oda üyesi kırtasiyeci esnafından ihtiyaçlarını karşılayabilecekler. Kırtasiyeciler de öğrencilere ayrıca yüzde 10 oranında indirim yaparak yüklenen meblağdan ihtiyaç sahiplerinin azami derecede yararlanmasını sağlayacaklar. Öğrenciler projeye dahil olan ve Eğitim Kartların geçerli olduğu kırtasiyecilerden yaklaşık 80 liralık alışveriş yapabilecekler. Projeden il çapında 30 bin öğrencinin faydalanması bekleniyor.
Çift taraflı destek
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İzmir Kitap ve Kırtasiyeciler Odası Başkanı Hulusi Demir’in imzaladıkları proje protokolü için düzenlenen törene, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu da katıldı. Törende konuşan Hulusi Demir, ‘Geçen yıla kadar Büyükşehir Belediyesi okullarda kırtasiye seti dağıtıyordu. Bu şekilde belediye yasa gereği kırtasiye setleri için ihaleye çıkıyor, ihaleleri de İzmir dışından büyük firmalar alıyordu. Bu şekilde İzmir’de yaşayan ve kazancını yine burada harcayarak kentin ticari sirkülasyonuna katkı koyan esnaf sanatkarlara destek olunacak. Bu işten öğrenciler de kazançlı çıkacak çünkü kırtasiyeciler de kart getiren öğrencilere yüzde 10 oranında ek bir indirim yapacaklar. Bunun yanında öğrenciler garantili ürünleri alacak. Herhangi bir sorun çıkarsa karşılarında muhatapları olacak. Proje tüm ülkeye örnek olacaktır. Önümüzdeki yıl benzer işbirliğini ilçe belediyeleri ile de hayata geçirmeyi arzuluyoruz. Aslında bu tüm illerde gerçekleştirilmesi elzem olan, hem sosyal hem ekonomik yönü ağır basan bir projedir’ diye konuştu.
Sistem nasıl işleyecek? (ayrı kutu)
Büyükşehir Belediyesi il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri’nden edindiği bilgilere göre okullardaki ihtiyaç sahibi öğrencilere 72 lira yüklediği kartları dağıtacak. Öğrenciler kartlarla dilediği kırtasiyecilerden ihtiyaçlarını temin edebilecek.  Kırtasiyeci esnafı öğrencinin karttaki tutardan azami derecede istifade edebilmesi için alacağı ürünlerde yüzde 10 oranında indirim uygulayacak. Büyükşehir Belediyesi ile Kitap ve Kırtasiyeciler Odası arasında imzalanan protokolün süresi 3 yıl olacak.
Protokol kapsamına ağırlıklı olarak okul kırtasiye malzemeleri satan oda üyeleri dahil edilecek. Uygulamadan yararlanmak isteyen üye İzmir Kitap ve Kırtasiyeciler Odası’na müracaat ederek oda ile bir alt protokol imzalayacak. Protokol imzalayan kırtasiyeci, en yakın Vakıfbank’ı arayarak bankanın pos cihazını ve işlemleri yapabileceği programın yüklenmesini talep edecek. Bankadan gelen görevlilere de oda ile yaptığı alt protokolü ibraz edecek.
 
 
 
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum