İzmir'in 2050 planı hazır

İzmir'in 2050 planı hazır

İzmir'in 2050 planı hazır

İzmir'in 2050 planı hazır

İzmir'in 2050 planı hazır
03 Kasım 2017 - 19:34

Şehir suyu alt yapısının akıllı yönetimine ilişkin çalışmalar, İZSU'nun düzenlediği uluslararası kongrede masaya yatırılıyor. Kent EXPO-Şehircilik ve Kent İhtiyaçları Fuarı ile eş zamanlı açılan "Akıllı Şehirlerde Su Yönetimi" kongresinde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, küresel iklim değişikliğine karşı kenti hazırlamak ve yaşanabilecek muhtemel su sıkıntısına karşı yeni yol haritası oluşturmak amacıyla 2050 yılı nüfusuna göre 30 ilçe için “İçme Suyu Master Planı" hazırladıklarını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen, 4. Uluslararası Su Kongresi, Fuar İzmir'de başladı. Şehir suyu alt yapısının akıllı yönetimine ilişkin uluslararası bulguların ele alındığı ve Türkiye ile birlikte 12 ülkeden uzmanları bir araya getiren kongre 4 Kasım'a kadar sürecek. Kongre oturumları, Kent EXPO-Şehircilik ve Kent İhtiyaçları Fuarı ile birlikte eş zamanlı olarak gerçekleşen kongrenin açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Yıldız, DSİ 2. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker ve EBSO Meclis Başkanı Salih Esen de katıldı.

Akıllı şehir olmanın gereği

İZSU’nun kuruluşunun 30. yılı etkinlikleri kapsamında “Akıllı Şehirlerde Su Yönetimi” ana temasıyla düzenlenen kongrenin açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, içme suyu ve atık su hizmetlerinin daha etkin, daha verimli, daha hızlı, daha kaliteli ve sürekli olmasının tüm yerel yönetimlerin ortak hedefi olduğunu belirtti. Bu hedefe ulaşma yolundaki en büyük yardımcılarının bilişim teknolojilerinden yararlanarak kurdukları güçlü alt yapı olduğunun altını çizen Başkan Kocaoğlu, bunun da "akıllı şehir" olabilmenin gereği olduğunu vurguladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, tüm dünyada suyun giderek çok daha kritik bir önem taşımaya başladığını ve bu nedenle "sürdürülebilir, akıllı su yönetimi"nin de ön plana çıktığını ifade etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZSU olarak, hep aklı ve bilimi rehber edindiklerini ve akıllı bir kent hedefiyle sürdürülebilirliği eşdeğer gördüklerini dile getiren Başkan Kocaoğlu, bu kapsamdaki çalışmalarını özetledi:

Arıtma çamurundan 115 bin ağaç kazandık

"Avrupa'nın sayılı Çamur Çürütme ve Kurutma tesislerinden biri olan Çiğli tesisimizde, çürütme sırasında oluşan biyogazı, çamur kurutma işleminde kullanıyoruz. Böylelikle karbon ayak izinde 3.5 yılda 45 bin ton azalma sağladık. Yani yaklaşık 115 bin adet ağacı doğaya kazandırmış olduk. Tesisten çıkan çamuru, çimento fabrikalarında yakıt olarak kullanmaya başladık. Şimdi tarım uygulamaları için çalışıyoruz."

YORUMLAR

  • 0 Yorum