İzmir CHP Örgütü, çifte kutlama yaptı

İzmir CHP Örgütü, çifte kutlama yaptı

İzmir CHP Örgütü, çifte kutlama yaptı
23 Nisan 2019 - 16:46

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 99’uncu yılını büyük coşkuyla kutladı.

CHP, 23 Nisan için bir etkinlik düzenledi. Program kapsamında ilk olarak İl Başkanı Deniz Yücel’in koltuğuna Ali Fuat Cebesoy İlkokulu 1’inci sınıf öğrencisi 7 yaşındaki Çınar Taş oturdu.

İl Başkanı Yücel, törende açıklamada bulunarak, “Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Bizim için çok önemli ve anlamlı bir gün. Mustafa Kemal Atatürk bu bayramı çocuklara hediye etti. Biz de bu bayramı çocuklara yaşatmak için makamlarımız temsili olarak çok sevimli çocuklarımıza bırakıyoruz” dedi.

ÇOCUK İŞÇİLER OLMASIN!

Çınar Taş ise günün anlam ve önemi için konuştu. Mustafa Kemal Atatürk’ü çok sevdiğini söyleyen Taş, “Çocuklara 23 Nisan’ı armağan ettiği için Ata’mıza teşekkür ediyorum. Çocuklar kardeşçe ve sevgiyle yetişsin. Çocuk işçiler olmasın. Anne babalar işsiz kalmasın. Aileler mutlu olursa Türkiye mutlu olur. Bugünü bizlere armağan eden Atatürk’ü özlemle anıyorum” dedi.  Daha sonra İl Başkanı Yücel, Taş’a Nutuk Kitabı ve oyuncaklar hediye etti. İl başkanlık makamında tören sonunda pasta kesildi.

İl Başkanlığı’ndaki program sonrasında Başkan Yücel ve parti yöneticileri Cumhuriyet Meydanı’na geçti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve ilçe belediye başkanlarının da katıldığı etkinlikte Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel konuşma yaptı.

Yücel, “23 Nisan 1920’nin, Türk milletinin iradesini temsil eden 1’inci Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilan ettiği gün olduğunu belirtti. Yücel, “Kurucumuz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan 1921'de Milli Bayram olarak kutlanmasına karar verilen 23 Nisan'ı, 1929'da çocuklarımıza armağan ederek, dünyada çocuklara armağan edilen ilk bayramı da ilan etmiştir” diye konuştu.

Büyük Önder Atatürk’ün düşüncesinde çocukların, milletin geleceği olduğunu belirten Deniz Yücel, “Onlara duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi olarak, milli bayramımız olan 23 Nisan’ı çocuklara armağan etmiştir. 23 Nisan, Türk Milleti'nin kendi geleceğini belirlediği, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı, saltanatın sona erdirildiği ve milletin bağımsızlığını tüm dünyaya haykırdığı gündür. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünya üzerinde benzeri bulunmayan bir anlayışla, iki farklı ve önemli unsuru bir arada taşıyan milli bayramımızdır. Bugün demokrasiyi ve millet iradesini sadece seçim yapmak ve sandık koymaktan ibaret zannedenler, sandıklardan çıkan sonuca tahammül edememektedirler. Ulusal egemenlik demek sadece halkın önüne sandık koymak demek değildir. Ulusal egemenlik çoğunluğun azınlığa tahakkümü demek değildir. Ulusal egemenlik demek sandıklardan çıkan sonuçların verdiği güçle, tüm yetkileri tek elde toplamak değildir. Ve Ulusal egemenlik demek sandık sonuçlarını beğenmeyip toplumu germek, kutuplaştırmak, ayrıştırmak ve birilerini hedef göstermek hiç değildir. Yüce milletimizin, demokrasimizin ve egemenliğimizin geleceği olan yavrularımız; sizler milletimiz ve ortak değerlerimiz için umut ve güven kaynağısınız. Siz, sizden sonra gelecek olan nesillerin, sizler gibi cumhuriyeti yaşayabilmesi için, büyük sorumluluklar üstleneceksiniz. Bu nedenle size inanıyor ve sonsuz bir güven duyuyoruz. Biliyoruz ki, yarınlarımız emin ellerdedir. Varlığından güç aldığımız çocuklarımız ve gençlerimiz, bu konudaki en büyük teminatımızdır” şeklinde konuştu. 

Törenin ardından toplu fotoğraf çekildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum